to top

Wees de ‘BESTE’ versie van jezelf

Wat men niet ziet, bestaat ook niet 

Ja maar Grassiella: ‘Jij hebt makkelijk praten, jij hebt tenminste alles voor elkaar’. Je volgt een HBO- studie, hebt diverse diploma’s, een eigen woning, liefdevolle ouders en vriend, en leidt een stabiel leven. Als ik gesprekken met mensen voer en stimuleer om de ‘Beste versie’ van zichzelf te zijn, is dit wat ik wel eens te horen krijg.

Gek is dat hé. Dat men enkel uit gaat van hetgeen wat direct waarneembaar is? Hetgeen wat men niet ziet, dat speelt zich ook niet af. Maar niets is minder waar! Iedereen die je ziet of ontmoet, heeft zijn eigen te vechten strijd ofwel gevochten. Sommige mensen zijn hierin alleen wat toegankelijker dan anderen. Zouden we iets meer afstand doen van onze narcistische leventjes en denkwijzen, dan zouden we meer oog kunnen hebben voor de kleine details. Meer aandacht en begrip voor elkaar. De vraag die dit vaak bij me oproept is: (hebben wij hier met zijn allen wel de tijd voor? of is dit gewoon mens eigen?)

Want, ook ‘ik’ ben niet met mijn kont in de boter gevallen. Haha, was het maar zo’n feest. Alles wat ik toe nu toe heb bereikt, daar heb ik keihard voor moeten zwoegen. Met vallen en opstaan, lachen en huilen. Soms zelf tot opgeven aan toe en het kwijtraken van mezelf.  Ik droom er wel vaak van hoor. Wegen bewandelen zonder tegenslagen en doelen behalen zonder te falen. Gewoon feilloos overal doorheen huppelen. Het lijkt bijna op een sprookje in mijn dromen. Oneindig veel levens en kansen EN als je het ergens niet mee eens bent dan tover je deze toch gewoon weg, hoppla !! Soms ben ik zelf zo dramatisch ingesteld dat ik me afvraag waarom de mate van tegenslagen niet effies wat minder kan. Maar dan bedenk ik me natuurlijk dat ik niet in een sprookje leef en dat er tegenslagen nodig zijn om mezelf te kunnen vormen. Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat hetgeen wat je niet uitdaagt, je ook niet verandert. Tegenslagen zijn vaak wijze lessen die we soms hardleers leren! Das dan ff kut, maar zeker niet het einde van de wereld. ‘ Mijn ervaringen tijdens vervelende tegenslagen leren mij dat er ook zeker dingen zijn waarop je trots mag zijn.

Don’t let anyone tell you who you are, define yourself.

Wat ik jullie vooral wil meegeven op deze prachtige avond is: ‘Je nooit of te nimmer laten definiëren door iemand anders.’ Elk mens is een individu op zich. Iedereen heeft zo zijn eigen vaardigheden en talenten en behaalt deze op zijn/haar eigen tempo. Wat niet van jou is zal nooit van jou zijn. Wat niet voor jou is weg gelegd zal ook nooit gebeuren. Daarentegen hetgeen wat wel zo is zal jou toekomen en alles wat daarbij toebehoort. Bewandel je eigen pad, struikel over je eigen drempels, en verzet je eigen bergen voordat je andermans bergen verzet.

Wees altijd de ‘Beste versie‘ van jezelf:

 • Vecht ten allen tijde voor hetgeen wat jou hartje begeert
 • Accepteer dat goed soms ook goed genoeg is !
 • Waar je 100% ook op lijkt, geef het altijd, elke dag!
 • Geloof in jezelf!
 • Jij bent net zo belangrijk als ieder ander
 • Elk mens is uniek op zijn eigen manier
 • Wat nog niet geweest is kan ‘nog’ komen
 • Omring jezelf met positiviteit

 • Melanie - My Journey

  waarom zou je met de kont in de boter willen vallen ?? Door keihard te werken, door vallen en opstaan, word je een sterker mens en zul je een betere basis hebben voor de rest van je leven. Want helaas is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn!
  en dat verwoord je perfect!!
  Mooi geschreven!
  xxx

  14 november 2017 at 09:24 Beantwoorden
 • Remiek Selassa

  “De grootste roem in het leven ligt niet in nooit vallen, maar in telkens weer opstaan – Oliver Goldsmith“

  Opstaan na het vallen laat zien wat voor mens je bent.

  Goed geschreven!

  14 november 2017 at 09:52 Beantwoorden
 • shivatje

  Ongeacht wat er gebeurd blijf geloven in jezelf. En je kan een vraag stellen maar het antwoord ligt nog altijd bij jezelf. Zo leer je van vallen terug opstaan en door te gaan.
  Iemand die zegt ben nooit gevallen heeft niet geleefd of laat zich leven.

  Aum Shanthi

  14 november 2017 at 10:42 Beantwoorden
   • shivatje

    Er al eens zijn voor elkaar en luisteren naar elkaar zou zo een fijn gevoel geven.

    Aum Shanthi

    15 november 2017 at 10:15 Beantwoorden
 • Martha

  ja mensen denken echt als van what you see is what you get ofzo. alsof er niet meer is dan dat en alsof er verder niks meer speelt! Zo herkenbaar tegen mij zei iemand ook een keer ja jij hebt alleen maar adhd en toen dacht ik echt HAHAHAHA – sukkel

  14 november 2017 at 19:31 Beantwoorden
 • natuurfreak

  Je hebt een hele goede kijk op de zaak.Je zal er zeker komen .Men leert met vallen en opstaan en dat maakt een mens sterk en weerbaar.

  2 december 2017 at 23:00 Beantwoorden
 • LiefdevoorboekenAmanda

  Hele goede artikel en klopt helemaal. Iedereen is zoals die is. Iedereen is uniek in zijn eigen talenten.

  6 december 2017 at 20:00 Beantwoorden
 • nayanavangurp

  Ik ben juist erg blij met alle tegenslagen die ik ben tegengekomen. Het heeft me als persoon veranderd. Ik ben een leuker mens geworden ?

  8 december 2017 at 08:51 Beantwoorden
 • Krystle

  Je leert van je fouten en ik probeer ook alles eruit te halen. Mooie woorden en heel mooi geschreven!

  27 februari 2018 at 09:55 Beantwoorden
 • nicole

  Dat zijn stuk voor stuk mooie tips om steviger in het leven te staan. Dankjewel!

  27 februari 2018 at 11:36 Beantwoorden
 • Lipstickencupcakes

  Wat een vreselijk herkenbaar stuk!

  27 februari 2018 at 11:41 Beantwoorden
 • Lara | Schatreijk

  Wat een mooie blog. Je hebt het zo goed beschreven en verwoord zoals het is. Ik herken mezelf helemaal in jou, veel mensen zeggen dat alles goed gaat, maar ondertussen is het harde werken voor alles wat je wilt wel wat je maakt tot de persoon die je wilt zijn. Laten we daar mee doorgaan!

  27 februari 2018 at 13:02 Beantwoorden
 • Just Demi

  Super mooi geschreven! Het klopt helemaal en stiekem herken ik mij zelf ook wel een beetje hierin. Zonder vallen en opstaan kom je niet ver naar mijn mening.

  27 februari 2018 at 13:40 Beantwoorden
 • Felice

  Wat een heerlijk pittigblog! Vallen en opstaan, het hoort bij het leven!

  27 februari 2018 at 17:24 Beantwoorden
 • Laura | I scream beauty

  Mooi geschreven, ik ben het helemaal met je eens!

  27 februari 2018 at 18:28 Beantwoorden
 • Amelie

  Het is nooit simpel om altijd het beste vab jezelf te geven, maar het is het proberen waard. Zo zal je iets bereiken!

  27 februari 2018 at 18:39 Beantwoorden
 • Hippiemeisje

  Prachtige blog, volgens mij is niemand met zijn gat in de boter gevallen trouwens.
  En de persoon die meer heeft moeten knokken voor zijn dromen en wensen lijkt mij vaak ook een veel stevigere ruggengraat te hebben! 😉

  27 februari 2018 at 19:45 Beantwoorden
 • Lodi

  Mooi blog en hele goede tips! Het is en blijft moeilijk om altijd maar de beste versie van je zelf te laten zien. Maar wees je e van bewust hoe je het beste jezelf kan alten zien.

  27 februari 2018 at 19:58 Beantwoorden
 • Wanda

  Omringen met positiviteit, dat vind ik vooral nu wel lastig omdat er veel gezeur op mijn werk is maar dan probeer ik inderdaad wel om in mijn vrije tijd dit los te laten en mij te richten op de leukere dingen.

  27 februari 2018 at 20:54 Beantwoorden
 • Bregtje

  Mooi, mooi, mooi. En oh zo waar, waar, waar. Dankjewel!

  27 februari 2018 at 21:55 Beantwoorden
 • jolande vos

  Goed verhaal. En ik houd ook van positiviteit. Dat brengt je verder. Want wie goed doet, goed ontmoet. Maar het moet wel uit je ‘hart’ komen.

  27 februari 2018 at 23:02 Beantwoorden
 • Eva

  Wat mooi geschreven. Wauw! Ik probeer ook altijd om de beste te zijn van mezelf en dit ben ik geworden dankzij alle positieve dingen maar ook door de tegenslagen!

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  28 februari 2018 at 09:39 Beantwoorden
 • karin

  daar kan ik mij alleen maar bij aansluiten!

  28 februari 2018 at 10:07 Beantwoorden
 • Bianca Schrijft

  Stiekem weet je het allemaal dondersgoed, maar iedereen is zo hard voor zichzelf tegenwoordig, maar ook voor elkaar. Goed is inderdaad goed genoeg, alleen volgens wie zijn goed? Daar heb ik al een groot probleem. Zelden vind ik iets van mijn hand goed.

  28 februari 2018 at 10:59 Beantwoorden
 • Inge

  Mooi geschreven. Inderdaad in jezelf blijven geloven, en jezelf niet teveel met anderen vergelijken. Wees trots op jezelf zoals je bent!

  28 februari 2018 at 13:01 Beantwoorden
 • Eke

  Zo storend, de instelling van anderen dat ze de indruk hebben dat het een ander komt aanwaaien. Je moet het zelf doen, het komt niet naar je toe. Als dat prima is, mij ook best, maar ga niet lopen janken en jaloers doen. Zet het om in een kracht om het zelf beter te doen!

  1 maart 2018 at 06:57 Beantwoorden
 • Debbythechocoholic

  Dit is pas een motiverende en inpirerende blogpost! Heel mooi dat je deze dingen meegeeft aan je lezers. Ik vind het belangrijk dat je als mens een leven hebt waar je zelf ook gelukkig van wordt.

  1 maart 2018 at 12:20 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: