to top

Teenage Talk

Hi Guys,

Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen, schreven wij onze laatste artikel over de topic verliefdheid. Naar aanleiding van enkele suggesties die jullie hebben gegeven op onderwerpen voor het rubriek, kozen wij voor Teenage Quotes. Dit betekent dat de topics van de aankomende weken zullen toegelicht worden vanuit het thema: Tieners gezegdes.

Knowing a person is like music, what attracts us to them is their melody. And as we get to know who they are, we learn their lyrics

———————————————————-

 

Als je tiener bent, ben je vaak snel onder de indruk van iemand, right? Deze Quote deed mij denken toen ik pas aan de middelbare school begon… Ik was al heel snel onder de indruk van een groepje meiden die ik op het schoolplein zag. Ik vond deze groepje meiden heel erg cool en soms wenste dat ik daarvan deel uit mocht maken… Ze leken heel populair en helemaal up to date zijn als het gaat om hun kleding, haar en make up… Iedereen respecteerde ze op het schoolplein. Ze leken vol zelfvertrouwen en het helemaal voor elkaar te hebben. In de pauzes als we op de dezelfde tijd vrij waren observeerde ik ze vaak. Naarmate ik zo´n maand op de middelbare school zat begonnen er scheurtjes te komen in de beeld die ik van ze had. Ze werden niet gerespecteerd ze werden juist gevreesd en vermeden! Ze waren heel gemeen especially tegen de nieuwkomers (waaronder ik). Ze voelden zich ¨the Queens ¨ van het schoolplein… Ik vroeg mezelf af of ik nog steeds deel wou maken van hun groepje. The answer voor deze vraag had ik al snel of course not! Ik leerde die dag dat niet alles is wat het lijkt. Ik wilde geen deel meer maken uit het groep die wens verdween als sneeuw voor de zon. Ik had dan liever dat ik nergens bij hoorde dan dat ik deel moest maken van zo´n groep. Uiteindelijk werd ik vrienden met drie hele leuke meiden, simpel en het allerbelangrijkste niet gevreesd!

– Op die manier leerde ik dat de eerste indruk die je van iemand hebt goed of slecht… slechts een eerste indruk is en dat de tijd je laat zien wie iemand nou werkelijk is en dat kan soms heel verrassend zijn!  Heb jij dat ook weleens gehad als tiener?

                                                                                                                                             -Miss B.-

 


Ik denk dat  we ons hier allemaal wel eens schuldig aan maken, vooroordelen. Als tiener misschien nog wel wat vaker onbewust dan bewust. Hoe dan ook, objectief en feitelijk beschrijven wat je ziet is vaak lastiger dan we denken en soms zelfs doorhebben. Als we iets waarnemen dan koppelen we hier al gauw allerlei herkenbare veronderstellingen aan. Maar waarom doen we dat toch? Ik heb werkelijk geen idee als je het mij vraagt..

Jezelf associëren met een situatie of persoon die je zelf hebt meegemaakt of waartoe je kennis reikt is niet meer dan logisch. Toch tonen we hiermee alles behalve sympathie voor een ander.  Zelf betrap ik mezelf hier ook regelmatig op hoor. Zo ga ik er bijvoorbeeld direct vanuit dat een persoon het vast niet gemakkelijk zal hebben als hij of zij er onverzorgd bij loopt. Maar is dat ook daadwerkelijk zo? Misschien hecht hij/zij gewoon niet zoveel waarde aan mooie kleding. Of oogt hij of zij onverzorgd maar heeft hij alles prima onder controle. Tjaa .. en zo kan ik nog oneindig veel dingen bedenken. Maar wat ik hier eigenlijk vooral mee wil zeggen is dat niet alles wat je direct ziet ook daadwerkelijk de waarheid hoeft te zijn.

” Ik denk dat open- minded een hele mooie eigenschap is jegens een onbekend persoon. Laat je verassen en wees vooral oprecht geïnteresseerd. Probeer de persoon zo min mogelijk te vergelijken met voorafgaande situaties of personen. Iemand kan je nog eens flink verassen. Wellicht dat het geluid aangenamer klinkt dan je had verwacht. ”

 

Naar aanleiding van onze bovengenoemde quote willen wij graag van jullie weten:
‘’ Hoe objectief jullie kijken naar een persoon? En hoe belangrijk jullie het vinden om een persoon alvorens goed te kennen eer je oordeelt. ‘’

 

 • nicole

  Jazeker wel. Een eerste indruk kan bedrieglijk zijn. Fijn dat je uiteindelijk een paar echt leuke vriendinnen vond.

  28 maart 2018 at 06:23 Beantwoorden
 • Miss B Blogz Thingz Over...

  Hey Nicole,

  Ja dat was heel fijn!
  Inderdaad een eerste indruk kan zeker heel erg bedrieglijk zijn…100%
  ThnQ for your comment!

  Liefs, Miss B.

  28 maart 2018 at 11:07 Beantwoorden
 • Janet | thatonetime

  Zelfs ik betrap me wel eens op vooroordelen, zo gemakkelijk gaat dat. Gelukkig blijkt een eerste indruk niet altijd te kloppen. Herkenbaar verhaal. 🙂

  31 maart 2018 at 10:12 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: