to top

Teenage Talk

 

꧁  E E R S T  E   K  E E  R   V  E R  L I E F  D   Z I J N  ”

———————————————————-

 


” Verliefd zijn? Wat nou verliefd, jouw diploma is je eerste man ! ”

Dat is wat mijn ouders keer op keer tegen mij zeiden als tiener. Verliefd zijn op jonge leeftijd was voor mijn ouders onacceptabel. Een vriendje? Oh nee, dat mocht ik uit mijn hoofd halen. Dusja, mijn eerste keer verliefd die staat zou je kunnen zeggen zo’n beetje op mijn netvlies gegrift. Zelf ben ik van Surinaamse komaf en best autoritair opgevoed. Een opvoedingsstijl waarbij mijn ouders altijd duidelijke grenzen stelde, veeleisend en uitermate gezaghebbend waren. Zo wilde zij als ik over ‘verliefdheid’ begon wel altijd aanhoren wat ik te vertellen had, maar bleven zij te allen tijde hun onbetwistbare standpunt aanhouden. Nee was nee! Uiteindelijk was het zelfs zo, dat ik een beetje bang was om verliefd te worden, want stel nou dat dit wel zou gebeuren? Hoe moest ik dit dan aan mijn ouders vertellen? Lees hierover meer..

Ik geloof dat ik voor het eerst verliefd werd op mijn 14e. Ik zat op de middelbare school in het eerste jaar. Jong en onbevangen. Roekeloos zou ik mezelf niet noemen maar wel net als elke puber op zoek naar uitdaging. Wetend in mijn achterhoofd dat mijn ouders het met zoveel zaken niet eens zouden zijn, was ik toch nieuwsgierig. Zo ook naar verliefdheid. Een gevoel wat ik  overigens niet opgezocht, maar zoals ik al dacht, mij compleet overviel. Ik werd verliefd op de voor mijn gevoel, stoerste jongen van een andere school. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik vond het geweldig om te zien, dat hij daar zo’n beetje macho rond liep, gevoel voor humor had en natuurlijk super toffe kunstjes deed met zijn BMX. ” Oh my gosh, hahah what was i thinking. Ik krijg een spontane glimp op mijn gezicht als ik terug denk aan het gevoel. Werkelijk jong en onbevangen! Maar goed..  Zelf durfde ik hem natuurlijk niet aan te spreken, dus deed ik dit via een klasgenootje, die toevallig ook nog eens een goede vriend bleek te zijn. Zo raakte wij met elkaar in contact en was ik de gelukkigste puber. Lekker puberen en verliefd zijn. De wereld draaide naast school om niets anders meer. Dacht ik eventjes dat ik als 14 jarige, het hele liefde gebeuren onder de knie had en voor altijd was. Maar hoe moest ik nu vertellen dat ik een vriendje had? Heel tactisch heb ik hem langzaam weten aan te kondigen op één van mijn feestjes als ‘goede’ vriend. Mijn ouders wisten natuurlijk beter en kwamen er al gauw achter dat het niet zomaar een vriend was. Hoewel mijn ouders hier niet 100% achter stonden, gaven zij mij toch de ruimte als puber om dit zelf te ervaren. Als 3 jaar later blijkt dat het allemaal niet zo rozengeur en maneschijn is ren ik huilend terug naar mijn ouders en vertel ik dat ik nooit meer een vriendje wil. Veilig en vertrouwd sluiten mijn ouders hun ‘eigenwijze’ puber weer in de armen.

Had ik dan toch naar mijn ouders moeten luisteren?

 

 

“Nee mam! Gelukkig niet ik moet er niet aan denken jongens zijn stom en  niks aan! Waarop zij met een grijns antwoordde: Goed zo mijn kind, Zo wil mama het horen!’

Wanneer ik als tiener voor het eerst verliefdheid werd…. Ohw gosh… Ik weet nog dat ik een periode had waar ik gewoon not busy was met verliefdheid. Mijn moeder vroeg mij steeds wat ik van jongens vond I guess om te peilen of ik er mee bezig was of dat ik van gedachten was veranderd. Waarop ik als antwoord gaf:” Nee mam! Gelukkig niet ik moet er niet aan denken jongens zijn, uitslovers, stom en definitely niks aan!” Waarop zij met een grijns antwoordde: “Goed zo mijn kind, zo wil mama het horen!” LOL. Het grappige was dat ik inderdaad jongens niks aan vond in that moment in mijn busy ” Teenage life.” I mean really! Ik zei dat niet omdat ik haar wou pleasen of zo. Ik vond boys echt stom en uitslovers en totally niks aan! Ik was er gewoon nog niet mee bezig at that point. Off course veranderde dit al snel toen ik 15 was, het verliefd zijn overkomt je ineens als tiener, hoe standvastig je ook bent, hoe stom je jongens ook vindt….  Vroeg of laat darling, zul je het meemaken and so Do I. Mijn moeder kreeg mij toen ze 17 jaar was so, ze was nog jong toen ik naar mijn eerste feest ging and of course ging ze mee. En ik moet je eerlijk vertellen dat was the best company to have darling! Er kwam veel op mij af ze kon mij beschermen en over mij waken…& she did! Ze was er dan ook bij toen ik “hem” voor het eerst ontmoette en ze was getuige van mijn first time being in love moment… Je zou dan denken dat zij heel positief of relaxed zou reageren but no dear…she didn’t.

Ik wist nog dat ik aan mijn moeder vertelde dat ik verliefd ben geworden op die jongen. Mijn moeder bleef me zeker een minuut lang aanstaren I mean haar dochter die altijd volmondig uitte dat jongens stom, uitslovers zijn zegt ineens: “Mama, ik ben verliefd.” Ze had zoiets van really?!? Waarop mijn moeder antwoordde:¨Mijn kind luister je hebt geen idee waar jij het over hebt het is leuk en aardig allemaal maar zorg maar eerst dat je blijft focussen on school, verliefd zijn enzo kan altijd nog daar heb je later genoeg tijd voor!”  Ik was best boos op mijn moeder want ik voelde me niet serieus genomen. I mean … ik voel een raar gevoel in mijn buik en toen ik hem zag bonkte mijn hart in mijn keel, dat gebeurde toch niet zomaar? Ik deed super onhandig maar boven alles ik wist zeker dat ik wel degelijk wist waar ik het over had… I mean het was mij immers nooit overkomen!

Ik hou heel erg veel van dansen en ik deed niets anders dan dansen als tiener kwam ik hem tegen op een party die every month werd georganiseerd. En elke keer kwam hij zomaar ineens tevoorschijn! En na een lange avond samen dansen verdween hij ook net zo mysterieus als hij binnenkwam…. Every single time….Ik stond every time opnieuw met een pounding hart in mijn keel. En als hij er was dan zag ik altijd zijn vrienden uitzoeken waar we dan zaten om hem vervolgens op de hoogte te brengen. Lol!” En dan stond hij plots voor me en vroeg hij me ten dans en zo ging het over and over again voor zo’n 1,5 jaar! We hadden nooit telefoonnummers uitgewisseld. (YES, I know! Lol!) We waren twee verliefde silly tieners en vaste danspartners op een vaste danslocatie every month. Mijn moeder vond het best grappig elke feest ging het zo en ze grapte er vaak over. We hadden na een jaar dansen eindelijk the courage om af te spreken. En we hebben uiteindelijk maar 1 keer een afspraak kunnen maken. Hij verscheen die avond niet op het volgende maandelijkse feest… Zijn beste vriend die nooit een woord tegen me zei en altijd kijken waar we zaten om hem op de hoogte te brengen waar ik was, kwam die avond naar mij toe en die blik op zijn gezicht zei al genoeg …ik wist dat er iets mis was … Wat ook heel erg was dat ik tijdens het lezen van de krant per toeval ontdekte dat zijn beste vriend die mij die avond het nieuws op het feest gaf slechts een paar weken later verongelukte en hij had het helaas niet overleefd. Dat vond ik heel erg….

Wat er met die mysterieuze jongen was gebeurd? Dat wist ik niet het enige dat ik zeker wist, was dat zijn beste vriend die mij die avond op het feest tegen mij zei dat ik hem  waarschijnlijk nooit meer zou zien … En hij had gelijk…. ik heb hem inderdaad nooit meer gezien ….

First Time in Love  & The First Time Heart Broken at the same time….

Ik was voor het eerst verliefd, maar ik besefte ook dat ik er niet klaar voor was ik was maar een tiener…  It was too much too handle. Ik kreeg te maken met emoties waarvan ik niet wist hoe ik ermee om moest gaan …. Mijn moeder vond het heel erg en zonder dan ook iets te zeggen gaf ze mij een lange omhelzing.

 

Hierom sluiten wij onze topic af met de volgende stelling: ” Verliefd zijn heeft geen betekenis als je jong bent ”
Ben je het eens met deze stelling of juist oneens? Laat het ons dan in een reactie onder het artikel weten.

https://youtu.be/UJs6WClFqJU

 

 

 

 • the lemon kitchen

  Ik ben nu 4 jaar samen met mijn vriend en het is nog steeds het mooiste in mijn leven, samen met mijn eigen bedrijf! Samen het leven doorgaan is zo bijzonder fijn!

  18 februari 2018 at 22:09 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hey The Lemon Kitchen ,
   Wat Superleuk om te horen! Weet je? Er niets mooier dan de ware liefde!
   En om al het moois dat het leven te bieden heeft met elkaar te sharen ! 100% Wij wensen jullie nog vele jaren samen!

   ThnQ so much Sharing we waarderen het enorm!

   19 februari 2018 at 19:47 Beantwoorden
 • Bas

  Mooi en heftig stukje. Verliefdheid is een ding met veel kanten! Vind de juiste maar eens 😉

  18 februari 2018 at 22:25 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hello Bas,

   ThnQ so Much for reading & for your comment!
   Wij waarderen het enorm!

   Het is niet makkelijk om de ware of de juiste persoon te vinden maar eenmaal gevonden dan zit het goed! Ik ben today happily married with the Love of mah life! So, its not impossible!

   19 februari 2018 at 19:53 Beantwoorden
 • Proudweirdo

  Jeetje, allebei herkenbaar. ?
  Je eerste verliefdheid vergeet je niet.
  Mijn moeder was er ook niet blij mee, haha! ? Geen een keer, tot ik mijn man leerde kennen, die heeft het echt voor elkaar bij haar. ? Maar goed, het hart luistert toch niet naar anderen..
  Mijn 1e sort of verliefdheid zag mij niet zitten en jaren terug kwam ik hem opnieuw tegen, toen was de boel omgedraaid. Stiekem very funny! ?
  Helaas heb ik het ook meegemaakt dat mijn crush overleed, dat blijft toch een beetje bij je. ?
  Mooie post! ?

  18 februari 2018 at 23:33 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hey Proudweirdo,

   Yessss! Girl! Dat is wel supercool dat je moeder met je man wel een connect hebt hij is tenslotte niet voor niets de ware, right? Dat weet toch echt dat het goed zit!
   Yess Girl! Sometimes the table will turns …. Soms is het goed om mensen uit het verleden in het verleden te laten er is tenslotte altijd een reden waarom zij tot het verleden behoren, nietwaar?

   Ohwww wat erg… tja dat is zeker wel iets dat je altijd bij zal blijven..pfff dat is wel heel jammer…:(

   ThnQ Girl voor het lezen en het delen van jou ervaringen met ons.
   Wij waarderen het echt enorm!

   Hugz & Kisses,
   Grassiella & Me.

   19 februari 2018 at 20:09 Beantwoorden
 • nicole

  Jeetje, dat is wel een ouderwetse uitspraak van je ouders. Best bijzonder in deze tijd : )

  19 februari 2018 at 07:03 Beantwoorden
 • Claudia

  Mijn eerste echte verliefdheid kreeg ik toen ik 15 jaar was. Bij hem ben ik 3 jaar geweest. Mijn mama vond het helemaal prima. Ik was best wel volwassen op die leeftijd door omstandigheden

  19 februari 2018 at 16:42 Beantwoorden
 • Sherilynn

  Zo leuk om de ervaringen van jullie twee te lezen! Zelf heb ik geen fijne herinneringen aan m’n eerste verliefdheid maar ik heb nu een hele lieve vriend waar ik erg gelukkig mee ben 🙂

  19 februari 2018 at 17:30 Beantwoorden
 • Suzanne

  Wow, wat een verhaal! Mijn eerste keer dat ik verliefd werd was eigenlijk niet zo speciaal ahah. Ik was vanaf vrij jongs af aan al geïnteresseerd in jongens. Dus mijn eerste keer verliefd was al op de basis school. Ik deed er alleen nog niet zo veel mee gelukkig.

  19 februari 2018 at 18:11 Beantwoorden
 • Lotsoflocks

  Zo leuk die verhalen, de jongen van miss B lijkt me wel een asshole, je vraagt je dan af waarom ze zo stom doen.

  19 februari 2018 at 18:42 Beantwoorden
 • Wanda

  Ik was denk ik een jaartje of 15 toen ik voor het eerst verliefd werd op een jongen tijdens een vakantie. Een heerlijke vakantie was maar na die 2 weken was het ook acuut over toen we allebei weer naar huis gingen.

  19 februari 2018 at 18:47 Beantwoorden
 • Eva

  Haha, ben zo vaak “verliefd” geweest vooraleer ik mijn vriend leerde kennen. Ondertussen alweer vijf jaar heel gelukkig met hem 😀

  20 februari 2018 at 09:41 Beantwoorden
 • Lindsey Beljaars

  Wat een tof stukje tekst en heftig tegelijk! Mooi geschreven 🙂

  20 februari 2018 at 09:48 Beantwoorden
 • Susan

  Ik ken dat gevoel jaaa! Zo leuk geschreven! Ik werd op mijn 14e ziek verliefd op mijn huidige man. Mijn beste vriendinnetje was ook verliefd op hem en ik was zo onzeker als de pest dus ging ervan uit dat zij er met hem vandoor zou gaan. Maar hij was eigenlijk verliefd op mij maar durfde haar niet te kwetsen. En dan ben je zo jong, haha! We hebben 3 jaar verkering gehad en zijn toen uit elkaar gegaan omdat we de wereld wilden ontdekken los van elkaar. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu zijn we alweer bijna een jaar getrouwd en een zoontje rijker!

  20 februari 2018 at 10:15 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hey Susan!

   Wat geweldig!

   Yes girllll! Supermooi! ThnQ so much for sharing! Zo zie je maar weer soms kun je je prins op het witte paard al vroeg ontmoeten.
   When it is men to be it is men to be….

   21 februari 2018 at 18:15 Beantwoorden
 • Eva

  Aaaah verliefdheid… Ik was als tienermeisje constant verliefd… Nu als 30’er gebeurt het mij zelden. Het is nochtans zoiets moois…

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  20 februari 2018 at 11:44 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Ola Eva!
   Don’t worry girl! Wanneer je nu als 30’er verliefd wordt dan is het ook goed raak! you wi’ll see!
   ThnQ so much voor het lezen van onze rubriek en voor je reactie wij waarderen het enorm!
   See you in the next Teenage T@lk? We hope so!

   Hugz & kisses,

   Miss B.

   21 februari 2018 at 18:08 Beantwoorden
 • Cynthia

  Aan mijn eerste verliefdheid heb ik wel goede herinneringen gelukkig. Op dat moment betekende het veel voor mij. En ik denk dat je van al je liefdes, vriendschappen en anderen om je heen leert. Dus voor mij is het zeker niet nutteloos of onbelangrijk.

  20 februari 2018 at 14:29 Beantwoorden
 • Janet | thatonetime

  Heerlijk toch, die verliefdheid. Dat er inderdaad een jaar overheen moet gaan voordat er iets ondernomen wordt. Jammer hoe het vervolgens afloopt maar goed… Wellicht toch je diploma als eerste man haha!

  23 februari 2018 at 21:57 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: