to top

Switch Quote

 ” Switch Quote with Miss B & Grassiella  , Every Monday at 18:00u. ”

 

Afbeeldingsresultaat voor sierlijke lijnen png

• S T R I V E  F  O R   P R O G R E S S   N O  T   F O R  P E R F E C T I O N

Streef naar progressie niet naar perfectie ‘’. Iets waar je naar streeft wil je graag zo goed mogelijk doen. I Get that! Maar betekent goed doen ook meteen perfect? Als ik kijk naar mezelf dan verwacht ik dit vaak wel. Heb ik namelijk een doel voor ogen, dan stel ik hier allerlei hoge eisen aan. Hiermee wil ik er vooral voor zorgen dat ik te allen tijde het beste uit mijn zelf haal. Hoge eisen stel ik niet alleen om mezelf uit te dagen, maar ook mezelf te bewijzen dat ik het simpelweg kan! Een soort van mind over matter challenge with myself. Zo zou ik het bijna kunnen noemen. Maar of het realistisch is, tsja.. dat is maar de tweede vraag. Ik zal eerlijk bekennen dat deze mindset zo zijn voor en soms ook zijn gigantische nadelen heeft.

Zo vind ik het een groot voordeel dat ik bijvoorbeeld altijd zal doen wat voor mij goed en belangrijk voelt. Omdat ik zo dicht mogelijk bij mijn mezelf wil staan. Een groot nadeel is natuurlijk dat het voor teleurstelling kan zorgen of demotivatie. Door de lat alsmaar hoger te leggen voor jezelf, kan je er uiteindelijk natuurlijk zelf compleet aan onder door gaan.

Desondanks, ben ik het zeker met deze quote eens. Zolang je, je focust op stappen voorwaarts en streeft naar verandering, is perfectie niet nodig. Elk begin is een begin en je hoeft niet pas trots op jezelf te zijn als het doel behaald is. Belangrijk is slechts dat je het haalt. Perfectie bestaat niet en daar word je alleen maar dood ongelukkig van naar mijn weten. Streven naar progressie vergroot denk ik ook alleen maar de kans naar wilskracht. Perfectie is gewoon zo’n mooi fraai ding wat vaak te mooi lijkt om waar te zijn. Want wat voor de ene perfect is kan voor een ander een totale flop zijn.

 


 

• K  I N D N E S S   I S   F R E E  S P R I N K L E   T H A T   S T U F F  E V E R Y W H E R E

 

Yes! Kindness oftwel vriendelijkheid dat is tegenwoordig heel ver te zoeken… waar het aan ligt? Maybe de stress, de druk die het dagelijkse leven met zich meebrengt, het slechte weer of een bad mood? Honestly I don´t know… maar ik merk wel dat mensen tegenwoordig onaardiger zijn met elkaar. Especially tegen iemand die ze niet kennen.  En dat vind ik persoonlijk heel moeilijk te begrijpen het is natuurlijk niet okay om onvriendelijk zijn maar laten we eerlijk zijn met elkaar, je kunt naar aanleiding van een incident niet meer zo goed met iemand kunnen opschieten of je gewoon al irriteren aan iemand zijn aanwezigheid. Maar dan is er tenminste een reden voor je onvriendelijkheid.

But what about als je iemand totaal niet kent? Tja en dat komt heel vaak voor dat mensen of op basis van cultuur of afkomst iemand vriendelijk of onvriendelijk behandeld. Op basis van vooroordeel door dingen die ze maybe van iemand anders hebben gehoord  of welke andere reden dan ook. Ik zie dit heel vaak gebeuren dat mensen heel selectief zijn geworden in het tonen van hun vriendelijkheid. Waardoor het lijkt dat er een prijskaartje hangt aan het tonen van vriendelijkheid. Zoals deze Quote heel mooi zegt: Kindness is free sprinkle that stuff everywhere! Het zou toch veel gezelliger zijn als we elkaar vriendelijk zouden behandelen? Natuurlijk kunnen we a bad day hebben of speelt er iets in je privéleven af dat je hoofd er niet naar staat om vriendelijkheid te tonen.

Laten we zeker niet selectief zijn in het vriendelijk zijn tegen een ander! Iedereen verdient het om met respect behandeld te worden.
Ik draag mijn steentje bij, jij ook?

-Miss B.-

 

PS:  VOOR DE ORIGINELE VERSIE VAN DIT RUBRIEK, FOLLOW MISS B (DIT RUBRIEK IS ZOWEL IN HET NEDERLANDS ALS ENGELS VERTAALD )
 • Luc van de Wiel

  Streven naar perfectie is prima, of je het ooit zult bereiken is een tweede. Eigenlijk maar goed ook, dan kun je je blijven verbeteren!

  3 april 2018 at 10:51 Beantwoorden
 • Laura

  Er is echt te weinig vriendelijkheid in onze maatschappij op dit moment.. Iedereen eist het, maar hoe veel mensen zeggen er bijvoorbeeld nog maar een vriendelijke ‘goeiendag’ ? Echt niet normal soms ..

  3 april 2018 at 10:55 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hey Laura,
   Precies ! Het is inderdaad niet normaal… Het zou fijn zijn als daar verbetering in zou komen. Dat zou toch veel gezelliger zijn!

   ThnQ voor het lezen! Liefs, Miss B.
   X.

   5 april 2018 at 07:24 Beantwoorden
 • Marlies

  Ik ben het helemaal met je eens!. Naast dat er een tekort aan vriendelijkheid is kan niet iedereen met vriendelijkheid omgaan. Dat vind ik jammer.

  3 april 2018 at 11:12 Beantwoorden
 • Bianca Schrijft

  Een heel mooi en sterk artikel. Het is inderdaad zo, de maatschappij is te hard en te veroordelend. Veel mensen lachen om de luizenmoeder, maar veel van dat loedergedrag is aan de orde van de dag. Ook het mooie plaatje op de social media wordt steeds erger. Mensen gaan er compleet aan onderdoor en waarom. Wees lief voor jezelf en je omgeving, dan ben je onderaan de streep vaak veel gelukkiger.

  3 april 2018 at 11:58 Beantwoorden
 • nicole

  Dat vind ik een mooi motto. Als je het perfect wilt hebben krijg het vaak ook nooooit af.

  3 april 2018 at 12:48 Beantwoorden
 • Frederique

  Ik probeer alles zo goed mogelijk te doen maar weet dat perfect er nu in ieder geval even niet inzit. Toch blijf ik er wel naar streven want dat werkt nou eenmaal motiverend 🙂 En ja, wat meer vriendelijkheid zou best welkom zijn in deze wereld!

  3 april 2018 at 12:51 Beantwoorden
 • Shirley Angel

  Vriendelijkheid is inderdaad een puntje vooral bij vreemden. Mijn buren bijvoorbeeld ik heb al die 10 jaar dat ik er woon nog nooit met ze gepraat. Ik groet ze wel maar een tijdje terug zei de buurvrouw tegen mij “dat ze mij niet meer ging groeten omdat ik zo’n raar wijf ben” Ik lig dan zowat in een deuk want zei heeft dan eerder een probleem dan ik 😉 Lachen naar iemand of iemand vriendelijk groeten kost niets.

  3 april 2018 at 15:12 Beantwoorden
  • Miss B Blogz Thingz Over...

   Hey Shirley Angel ,

   Groeten kost Inderdaad helemaal niets! Dat heb je echt heel mooi gezegd. Wat jammer van die buurvrouw zeg!
   ThnQ for Sharing!
   Liefs, Miss B.

   5 april 2018 at 07:06 Beantwoorden
 • An

  Vriendelijkheid kost niks en je krijgt er veel voor terug!

  3 april 2018 at 18:48 Beantwoorden
 • Marleen

  Helemaal mee eens!! Dat valt mij ook echt op. Behandel de ander zoals jezelf behandelt wil worden.

  3 april 2018 at 20:52 Beantwoorden
 • Lindsey Beljaars

  Wat een mooi motto en wat ontzettend goed geschreven. Je hebt absoluut een punt!!

  4 april 2018 at 07:38 Beantwoorden
 • Rory

  Ik was extreem perfectionistisch maar gelukkig is dat sinds mijn burn out en met name sinds de geboorte van mijn dochtertje nagenoeg weg. Ik ben nog steeds precies. Maar alleen bij de dingen die echt belangrijk zijn. En vriendelijkheid? Vind ik oprecht heel belangrijk.

  5 april 2018 at 18:54 Beantwoorden
 • Linda

  Ik vind de eerste quote erg mooi. Op dot gebied zal er voor mij als perfectionist zeker nog winst te behalen zijn!

  10 april 2018 at 08:45 Beantwoorden
 • Dhini

  Zo knap dat mensen quate kunnen verzinnen. Bepaalde dingen wil ik wel perfectiones bijvoorbeeld als ik wat iets maken dan moet wel echt perfect, als niet goed dan het moet opnieuw maken.

  10 april 2018 at 10:02 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: