to top

Switch Quote

 

Afbeeldingsresultaat voor sierlijke lijnen png

•  P e o p l  e   c  a n   b e   m e a n  d o n ‘  t    i  t   p e r s o n a l l y .
I t   s a y s  n o t h i n g  a b o u t  y o u  b u t   a  l o  t    a b o u  t  t h e m

‘’ Oh hell yeah!  Some people can be as mean as hell. En dan vraag je, je soms wel eens af waarom? Je twijfelt aan jezelf of de situatie. Maar zelden aan het karakter van de persoon zelf?
Althans, ik tenminste.
Zelf ben ik namelijk een gevoelsmens en zeer gevoelig voor mensen die hier totaal het tegenovergestelde van zijn. Op één of andere manier stroken dit soort type mensen absoluut niet met mijn persoonlijkheid noch aura. Ik word dan ook heel onrustig en negatief van gemene mensen.
Hoewel ik geloof dat er altijd een aanleiding is voor iemand zijn gedrag, probeer ik regelmatig open te staan voor dit soort types. Iedereen verdiend namelijk een kans, denk ik zo!

Anderzijds brengen dit soort types ook een bepaalde reflectie bij mij teweeg. Namelijk zelfreflectie. En nou hoor ik je denken: Euh, zelfreflectie? Hoe dan. Nou simpel. Door er simpelweg niet altijd direct vanuit te gaan dat iemand gewoon is zoals die is. Maar namelijk ook eens stil te staan bij het effect dat jij wellicht hebt op andere mensen. Hoe reageer ik? Hoe ga ik met mensen om? Is mijn verwachten ten aanzien van de persoon in kwestie, wel realistisch genoeg?  Helaas, houden de relaties tussen mij en dit soort types 9 van de 10 x niet al te lang stand. Relaties met dit soort types eindigen bij mij wel vaak in conflicten of zodanige meningsverschillen dat ik de persoon liever in zijn of haar waarde laat. Vaak trek ik mijn streep daar waar anderen mijn gevoelens overstijgen of niet willen begrijpen. Het moment waarop ik niets meer persoonlijk neem maar vooral luister naar mezelf en hetgeen wat MIJ gelukkig maakt. Soms betekent dat loslaten en soms accepteren dat niet alles bedoelt is om onderdeel te zijn van je leven.

 


 

•  Y O U   C A N N O  T   C O N T R O L  W H A T   H A P P E N  S  T O  Y O U
B U T   Y O U  C A N  C O N  T R  O L  YOUR ATTITUDE

 T O  W H A T  H A P P E N  S  T O  Y O U  A N D  I N  T H A T ,
Y O U  W I L L  B E  M A S  T E R I N G  C H A N G E  R A T  H E R  T HA N  A L L O W I N G  I  T  T O  M A S T E R  Y O U .

 

preview-6.jpg

So true! Ik ben echt een control freak. Ik heb het niet over controle hebben als het gaat om mijn omgang met mensen maar over het controle hebben over het leven.  Dat is heel wat anders, hé? Ik wil dat alles in mijn leven zo goed mogelijk verloopt… nothing strange, right? Ik denk dat we dat allemaal wel willen. Maar er is een verschil tussen willen en kunnen. De realiteit is dat we geen controle kunnen hebben over wat er is gebeurd of wat er nog komt in ons leven… Exactly en dat is precies waar ik dan ook automatisch controle verlies over de onverwachte dingen die het leven brengt of op mijn pad zet. Gewoonweg omdat het niet mogelijk is. Het is hard maar eigenlijk moeten wij het in maar feite maar accepteren.

Het gebied waar ik wel controle over heb is hoe ik mezelf Qua mindset of gedrag inzet om de challenge of gebeurtenis op mijn pad zo goed mogelijk te aan te pakken. En dat ben ik mezelf aan het leren…. Zoals je weet heb ik een paar heftige dingen meegemaakt het verlies van mijn vader en mijn zusje en haar twee kinderen, mijn moeder die ziek is… I mean…that´s a lot to take in as a young woman. Ik ben aan het onderzoeken hoe ik me al dit verlies en gebeurtenissen in mijn leven om moet gaan… Ik ben het mee eens dat onze houding en mindset  datgene is waar we  werkelijk controle over hebben. En ook heb ik zo mijn ups and downs, ik blijf mezelf oppakken en herpakken en het is fijn om tenminste daarover toch de controle over te kunnen hebben!

Onze gedrag is heel belangrijk hoe we met dingen omgaan we kunnen gaan treuren over iets dat we niet kunnen veranderen maar we kunnen er ook voor kiezen om het te accepteren zoals het is. Ik denk dat het meer verlichting biedt en het draagbaar maakt om mee te leven. En natuurlijk sommige dagen zullen iets minder gaan dan andere maar het eindeloze gevecht dat hebben we dan niet meer!

 

PS:  VOOR DE ORIGINELE VERSIE VAN DIT RUBRIEK, FOLLOW MISS B (DIT RUBRIEK IS ZOWEL IN HET NEDERLANDS ALS ENGELS VERTAALD )

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: