to top

Startende Blogger: Remiek Selassa

Hi Guys,

Vandaag stel ik mijn eerste gastblogger Remiek Selassa aan jullie voor. Een creatieve en een scherpzinnige blogger. Door zijn kijk op de wereld met jullie te delen, hoopt hij anderen te kunnen inspireren. Benieuwd hoe? Lees hierover meer..

Over mij

Ik ben Remiek Selassa en ik blog onder de naam Be Conscious About it. Ik ben 25 jaar en ik kom uit Lelystad. In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig met nadenken, heel veel nadenken. Maar naast dat heb ik ook nog hobby’s zoals: voetbal, muziek maken en schrijven. Oja ik hou ook ontzettend veel van koffie, want koffie is LIFE. Verder ben ik een heel gedreven persoon die zoveel mogelijk uit zijn leven wilt halen en sta ik bekend als een persoon die geen blad voor de  ” 

Ik schrijf over van alles! Van persoonlijke situaties tot wat ik op het nieuws zie. Als ik denk hier wil ik over schrijven dan doe ik dat gewoon. Dus of het nou gaat over mijn gevoel of over iets wat de mensheid bezig houdt op dit moment, je kan het allemaal op mijn blog vinden.

Verder heb ik eigenlijk niet echt een inspiratiebron waardoor ik ben gaan bloggen. Het is meer begonnen, omdat ik een creatief persoon ben en ik mijn creativiteit kwijt moet. Dat ik daarnaast dan ook van schrijven hou is dan mooi meegenomen. Ik ben ook van mening dat iedereens stem belangrijk is en gehoord moet worden. Iedereen heeft een mening of een bepaalde kijk op het leven of dat nou gedaan wordt door middel van een blog of een nummer, je hebt het recht om je stem te laten horen en kennis te delen.

 

Mijn blogmotto:  ” Over jezelf schrijven is zelfreflectie en zelfreflectie is zelfkennis. Pas als je jezelf begrijpt kan je dat doen bij een ander. ”

Bloggen

Het leukste aan bloggen vind ik de vrijheid! Ik kan schrijven over wat ik wil en daar misschien mensen mee helpen. Je weet het nooit hé, straks leest iemand mijn blog en veranderd diegene haar of zijn leven in positieve zin.. Dat zou toch mooi zijn? Ik vind het ook gewoon leuk om research te doen en te schrijven over bepaalde onderwerpen. Het is ook een stukje afleiding. Daarnaast hoop ik, dat ik door middel van mijn blogs mensen kan inspireren om misschien anders te denken, verder te laten kijken dan hun neus lang is en zelf ook hun stem te laten horen. We hebben maar één leven, dus waarom niet alles eruit halen wat erin zit? Daarnaast wil ik mensen meenemen in mijn leven en mijn kijk op de wereld.

Waar ik wel af en toe tegenaan loop is een gebrek aan inspiratie. Tenminste ik denk dat ik af en toe te kieskeurig ben over wat ik wil schrijven. Het lijkt ook alsof mensen niet echt meer de moeite willen nemen om te lezen tegenwoordig en dat vind ik jammer. Lezen heeft een kalmerende werking en je leert je vaak ook nog wat! Verder vind ik dat het me best goed af gaat en schrijf ik gewoon over wat ik denk dat mijn lezers moeten weten of graag willen weten. Zoals eerder gezegd zou ik graag mensen willen inspireren. Ook zou het geweldig zijn als een groot publiek je blogs leest, want of je nou blogt voor je plezier of om een groot bereik te krijgen voelt dat toch als een prestatie.

 ▪ Stelling: ”Bloggen is alleen interessant als je iets boeiends te vertellen hebt”

Oneens! Wat is niet boeiend? Wat voor de één niet boeiend is kan voor de ander wel boeiend zijn. Het is ook een beetje raar om te zeggen dat iets niet boeiend is.. Als jij dat zo vindt is dat een mening en geen feit. Heb ook al eerder gezegd iedereen heeft een stem of een verhaal en die moet gehoord worden.

………

Waarom mijn blog?

Als mij de vraag gesteld zou worden, waarom je nou juist mijn blog een bezoekje moet brengen, dan zou ik dit een lastige vraag vinden. Ben nooit echt goed geweest in reclame maken voor mezelf. Ik denk dat mensen mijn blog zouden moeten bezoeken om mijn mening en mijn verhaal. Ik ben namelijk niet echt goed in een blad voor de mond nemen, dus als je daarvan houd moet je zeker bij mijn zijn denk ik haha.

Wat ik zou willen meegeven aan alle startende bloggers

DOE GEWOON JE DING! Oefening baart kunst en Rome is niet in één dag gebouwd. Je moet het in de eerste instantie doen voor jezelf en omdat je het leuk vind. Jou verhaal telt ook en je moet je niet teveel aantrekken van of mensen het wel of niet leuk vinden. Alles op z’n tijd! En zoals Cruijf zei “Je bent net zolang gestoord totdat je een genie bent”.

https://beconsciousaboutit.wordpress.com/

Groetjes,

Remiek

 • annesplek

  Leuk om zo andere bloggers te leren kennen! Ik kijk uit naar de andere artikelen van de rubriek x!

  22 februari 2018 at 20:08 Beantwoorden
 • Miss B Blogz Thingz Over...

  Ola Remiek!
  Superleuk! Ik ben benieuwd naar je artikelen en ik zal zeker je blog gaan volgen!

  -Miss B.-

  23 februari 2018 at 10:28 Beantwoorden
 • Dionne

  Wat mooi dat je startende bloggers een platform biedt om over zichzelf te vertellen. En wat Remiek zegt: Je moet vooral bloggen omdat je dat zelf wilt.

  Ik ben benieuwd naar andere startende bloggers!

  23 februari 2018 at 12:11 Beantwoorden
  • Be Conscious About It

   Heey Dionne,

   Blij dat we daarin dezelfde mening delen. Als je iets zelf niet leuk vind, vindt niemand het leuk.

   Groetjes Remiek

   23 februari 2018 at 20:25 Beantwoorden
 • Laura | I scream beauty!

  Leuk om te lezen! Ik ben benieuwd naar de artikelen!

  23 februari 2018 at 12:34 Beantwoorden
 • Bianca Schrijft

  Hoi Remiek. Je hebt een fijne schrijfstijl en ik kan me vinden in het schrijven over van alles. Mijn blog is ook zeker geen niche. Wat betreft het boeiend zijn, daar heb je een heel goed punt. Als er 1 persoon is die een artikel boeiend, leuk, grappig of wat dan ook vind, dan heb heb je iets positiefs gedaan. Veel succes met je schrijfpassie.

  23 februari 2018 at 16:21 Beantwoorden
  • Remiek Selassa

   Heey Bianca,

   Inderdaad, schrijven over van alles vallen we toch weer terug op de vrijheid. Ik ga zeker een kijkje nemen op je Blog.

   Dankjewel!

   Groetjes Remiek

   26 februari 2018 at 22:10 Beantwoorden
 • Daisy de Vos Burchart

  Welkom in het wereldje van Bloggen Remiek!

  Leuke manier ook inderdaad om zo andere wellicht startende bloggers in het zonnetje te zetten op deze manier 🙂

  23 februari 2018 at 19:06 Beantwoorden
 • Shirley

  Leuke blog ik ga je volgen ??? vrijheid is ook een van mijn redenen???

  23 februari 2018 at 19:11 Beantwoorden
 • Jadis

  Leuk ik ga je volgen!!

  23 februari 2018 at 19:32 Beantwoorden
 • Monique

  Leuk om te lezen, en succes met bloggen!

  23 februari 2018 at 20:24 Beantwoorden
 • Xarifa

  Dit is nu juist waarom ik ook ben gaan schrijven op mijn blog!

  23 februari 2018 at 20:35 Beantwoorden
 • Janet | thatonetime

  Leuke rubriek en fijn om kennis te maken met beginnende bloggers. Succes!

  23 februari 2018 at 21:21 Beantwoorden
 • nicole

  Ik herken heel goed dat bloggen zo fijn is vanwege de vrijheid. Dat vind ik ook 1 van de grote voordelen!

  24 februari 2018 at 09:58 Beantwoorden
  • Remiek Selassa

   Heey Nicole,

   Klopt ik vind dat ook echt 1 van de grote voordelen. Jammer genoeg heeft elk voordeel ook zijn nadeel en denk ik dat het af en toe wat rommelig kan ogen als ik letterlijk alles plaats. Maar de tijd zal het leren!

   Groetjes

   26 februari 2018 at 22:15 Beantwoorden
 • Debbythechocoholic

  Oh zo leuk dat je de beginnende bloggers een handje helpt door hun verhalen te delen op je blog. Zo leren je lezers/ volgers nieuwe bloggers kennen. Verder deel ik ook deze mening: Blog alleen als je iets interessants te delen hebt. Inspireer en motiveer je lezers!

  26 februari 2018 at 15:21 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: