to top

Startende Blogger: Marije Kruit

Hi Guys,

Vandaag stel ik mijn tweede gastblogger Marije Kruit aan jullie voor. Een creatieve en optimistische blogger. Door haar persoonlijke avonturen met jullie te delen, hoopt zij wellicht jou en anderen te kunnen inspireren. Benieuwd hoe? Lees hierover meer..

 

Over mij

Mijn naam is Marije en ik ben 23 jaar jong. Ik woon nu bij mijn ouders in Vlagtwedde (provincie Groningen); maar ben op zoek naar woonruimte in de stad Groningen, waar mijn vriend en ik dan (weer) gaan samenwonen. Mijn hobby’s zijn koken, bakken, reizen, films/series kijken (Netflix!), lezen en cultuur. In steekwoorden zou ik mezelf omschrijven als een vrolijke, sociale, eerlijke meid die wel houdt van een uitdaging.

Mijn blogpost zullen gaan over lifestyle, koken/bakken, shoplogs, persoonlijke posts, (dag)uitjes en reizen. Zo’n beetje van alles en nog wat dus!

Mijn inspiratiebron om (weer) te starten met bloggen was dat ik bloggen eigenlijk altijd al leuk heb gevonden. Ik had ooit een blog, maar heb deze een keer verwijderd. En in de periodes dat ik stage liep, eerst in Curaçao en later in Mauritius, had ik een blog bijgehouden voor mijn familie, vrienden en kennissen. Ik vond het super leuk om blogs te schrijven en met mensen te delen wat mij daar bezig hield. Het begon bij mij mede daardoor weer erg te kriebelen om weer een blog te beginnen, en ik miste het bloggen ook best wel.

Mijn blog motto: ” Is Kal Ho Naa Ho. Dit is ook zo’n beetje een levensmotto geworden van mij. Zoals je ook kunt lezen op mijn eigen blog onder de about me pagina betekent dit dat je nooit weet wat morgen je gaat brengen, dus geniet vandaag van het leven. Geniet elke dag van het leven, want het kan morgen zomaar over zijn. En ik bedoel dit in positieve zin! . ”


Bloggen

Ik heb niet echt perse een doeleinde voor het bloggen. Ik vond het altijd leuk om te doen en dat is de voornaamste reden dat ik het nu weer ga oppakken. En ook een stukje plezier en ontspanning. Verder vind ik het schrijven erg leuk en het delen wat ik meemaak met anderen mensen.

Als startende blogger loop ik het meeste aan tegen, het nog niet krijgen van comments. Ik zie wel dat veel mensen mijn blogposts bekeken hebben, maar er wordt niet op gereageerd. Niet iedereen hoeft natuurlijk altijd overal een reactie op achter te laten, maar ik zou het zelf wel erg leuk vinden als mensen toch de moeite nemen om een (korte) comment achter te laten. Dat geeft mij in ieder geval toch meer zekerheid dat mensen de post echt gelezen hebben. En dan weet ik ook wat ze er van vinden. Een stukje feedback vind ik ook altijd erg fijn, zo kan ik natuurlijk mijn blog verbeteren en er verder aan werken.

Op dit moment heb ik nog niet echt een doel wat ik met mijn blog wil bereiken. Als startende blogger ga ik eerst rustig opbouwen en dan zie ik wel hoe het gaat lopen. Ik hoop wel dat mijn blog uiteindelijk zal uitgroeien tot een blog die veel bezocht en gelezen gaat worden. En dat mensen er inspiratie uit halen en inspiratie opdoen.

 
▪ Stelling: ”Bloggen is alleen interessant als je iets boeiends te vertellen hebt”

” Dat ligt er echt aan wat men onder ‘boeiend’ verstaat. De een vindt iets wel boeiend en de ander niet. Dus dan zou ik zeggen oneens! Sommige lezers zijn bijvoorbeeld heel erg geïnteresseerd in persoonlijke verhalen, anderen weer niet en die laatste categorie vindt een persoonlijk verhaal dan misschien niet boeiend. Zo zijn er nog wel meer voorbeelden natuurlijk. ”

………

Waarom mijn blog?

Als men het interessant vindt om te lezen over lifestyle, koken/bakken, shoplogs, persoonlijke posts, (dag)uitjes en reizen dan moeten mensen zeker mijn blog eens bezoeken. Het is dus een veelzijdige blog met verschillende posts, dus voor ieder vast wel iets interessants om te lezen!

Wat ik zou willen meegeven aan alle startende bloggers
Is dat het hebben van geduld één van de belangrijkste dingen is. Als je een beginnende blogger bent heb je in het begin van je ‘carrière’ waarschijnlijk nog maar weinig lezers en weinig comments. Laat je hierdoor niet weerhouden van het bloggen! Bekendheid heeft tijd nodig. Belangrijk is ook om zelf ook actief te zijn in de bloggerwereld. Bezoek andere blogs, lees de artikelen en reageer hier op. Maar plaats geen onzinnige comments of comments om jezelf te promoten. ”

https://youtu.be/UJs6WClFqJUhttp://marijeee94.blogspot.nl/

 

Liefs,

Marije

 • Marije Kruit

  Nogmaals, ontzettend leuk dat je deze rubriek voor startende bloggers begonnen bent! En bedankt dat je mij hiertussen een kans geeft om mezelf te laten zien. Ik ga de volgende rubrieken van startende bloggers ook zeker in de gaten houden! Liefs!

  28 februari 2018 at 13:43 Beantwoorden
 • Inge

  Leuke rubriek, heb ook even een kijkje genomen op de blog van Marije

  28 februari 2018 at 16:43 Beantwoorden
 • Daisy de Vos Burchart

  Leuke rebriek inderdaad! Leuk dat je beginnende bloggers een mooi platform geeft zo 🙂

  Ik ga zeker een kijkje nemen bij Marije 🙂

  28 februari 2018 at 19:33 Beantwoorden
 • Bregtje

  Leuk Marije, je maakt me nieuwsgierig! Ik kom bij je kijken 🙂

  28 februari 2018 at 20:12 Beantwoorden
 • Lodi

  Wat super leuk dat je startende bloggers de kans geeft om hun blog hier te promoten. Super lief!

  28 februari 2018 at 21:37 Beantwoorden
 • Wanda

  Leuk dat je op deze manier een beginnende blogger in het zonnetje zet! Ik ga zeker even kijken bij haar.

  28 februari 2018 at 23:21 Beantwoorden
 • Eva

  Fijn! Dat je andere mensen ook kansen geeft. Super!

  Liefs, Eva
  http://www.dark-rebel.com

  1 maart 2018 at 13:24 Beantwoorden
 • Bianca Schrijft

  Hoi Marije, leuk dat je weer bent gaan bloggen. Het belangrijkste motto vind ik vooral: Geniet ervan, niet stressen. Dat komt stiekem af en toe toch om de hoek, doordat je onverwachts aan bepaalde verwachtingen wilt gaan voldoen. Zolang jij plezier beleefd is het top!

  2 maart 2018 at 09:12 Beantwoorden
 • Miss B Blogz Thingz Over...

  Hey Marije ,
  Superleuk ik zal definitely een kijkje nemen op je blog!

  Hugz,
  Miss B.

  3 maart 2018 at 23:05 Beantwoorden
 • Jadis

  Leuk dat je andere mensen ook een podium biedt!

  4 maart 2018 at 13:24 Beantwoorden
 • Stefaan

  Leuk dat je starters extra in the picture brengt! ik de blog is checken!

  4 maart 2018 at 14:29 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: