to top

Startende Blogger: Chanelka Banel

 

 

Hi Guys,

Vandaag stel ik mijn alweer mijn vijfde gastblogger Chanelka Banel aan jullie voor. Een creatieve en wilskrachtige blogger. Door zo dicht mogelijk bij zichzelf als blogger te blijven hoopt zij anderen uit te kunnen dagen om ook eens de andere kant van het dubbeltje te bekijken.. Benieuwd hoe? Lees hierover meer..

Over mij

Ik ben 26 jaar, van Surinaamse afkomst en studeer Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik ben geboren in Lelystad en heb tot mijn 15e in Amsterdam Noord gewoond. Vanaf mijn 16e jaar ben ik met het gezin naar het geboorteland van mijn ouders geëmigreerd: Het warme zonnige Suriname oftewel Switi Sranang zoals de meeste Surinamers het noemen. Ik heb in Suriname tot mijn 21e in Paramaribo Noord gewoond totdat ik weer besloot om terug te keren naar het koude kikkerland en ben toen aan een opleiding begonnen.

Ik ben sinds kort begonnen met bloggen en heb nog niet veel geschreven. Maar het lijkt mij leuk om vooral mijn (levens) ervaringen die ik in het dagelijks leven meemaak te delen. Dus meer om over situaties te schrijven waarin een ieder zich wel in kan vinden. Daarnaast zal ik mij niet houden aan een vast thema. Ik zal dus over van alles en nog wat schrijven.

Mijn blogmotto; ” Doe wat je gelukkig maakt. ”

 

Bloggen

Mijn nicht Grassiëlla Watson is mijn inspiratiebron geweest om te starten met bloggen. Als we elkaar zagen, waren we nooit uitgesproken. We hadden altijd wel wat te vertellen aan elkaar. Of het nou over koetjes en kalfjes ging of diepgaande filosofische gesprekken waren, wij waren echt nooit uitgesproken. Mijn nicht was al een tijdje bezig met bloggen (onder de naam Belles-Lettres) en ik vond het leuk om haar blogs te lezen. Ze moedigde mij ook vaker aan om met bloggen te beginnen, alleen durfde ik nooit de stap te maken. Ik volgde haar journey vanaf het begin en keek naar haar op. Ik had veel respect voor haar dat zij dat durfde. Uiteindelijk had ik toch de knoop doorgehakt en besloten deze stap te maken. Zij heeft daar zeker een positieve invloed op gehad en een bijdrage geleverd om te starten met bloggen.

Ik ben zelf altijd een trouwe fan van bloggen geweest. Ik vond het altijd leuk om foto’s te zien of verhalen te lezen van anderen. Alleen kon ik mij niet altijd relativeren aan de bloggers die ik leuk vond om te volgen. In mijn ogen leek het alsof zij super relaxte leventjes hadden op Instagram bijvoorbeeld. Er ging geen dag voorbij dat ik geen geweldige foto’s voorbij zag komen. Van chillen op een jacht in Dubai met een cocktailtje in de hand tot het dragen van outfitjes van top designers. Het ultieme bloggers-leven, dacht ik altijd. Vergeleken met hen, ben ik gewoon een 26-jarige student met een ‘normaal saai leventje’. Ik vond bijvoorbeeld heel veel dingen leuk wat zij deelden, alleen kon ik dat helemaal niet permitteren of aan relativeren met mijn ’oh-zo-zielig-studentenleventje’ haha. Ik vond dat altijd jammer. Natuurlijk is niet elke blogger hetzelfde! Mijn doel is daarom dan ook om mijn blog zo dicht mogelijk bij mezelf houden.

Het leukste van bloggen vind ik niet alleen om mijn verhaal te delen maar ook dat er misschien wel mensen zijn die zich in het verhaal kunnen vinden. Ik vind het prachtig om te zien dat bloggen ook een positieve bijdrage kan leveren aan het leven van een ander. Je kan er bijvoorbeeld mensen mee raken of zelfs inspireren. Kijk maar het verhaal van mij en mijn nicht! Omdat ik pas ben begonnen met bloggen en nog niet veel heb geschreven, ben ik nog nergens tegenaan gelopen.

Sociale media heeft mij altijd gefascineerd. Mijn onderzoeksstage in Suriname heeft hier een grote rol in gespeeld. Het heeft als het ware mijn interesse in (sociale) media aangewakkerd. Ik vond het sindsdien leuk om mij te verdiepen in mediagebruik. In de toekomst zou het mij daarom ook leuk lijken om hier iets verder mee te doen.

▪ Stelling: ”Bloggen is alleen interessant als je iets boeiends te vertellen hebt”

”  Deze stelling is dus iets wat ik mezelf altijd heb afgevraagd voordat ik met bloggen begon. Ik zou het toen met deze stelling eens geweest zijn. Ik denk dat ‘het beeld’ van bloggers via sociale media hier een grote rol in speelt. Soms kan sociale media een vertekend beeld geven. In het begin dacht ik daarom dan ook dat je ‘interessant’ leven moest hebben of iets ‘boeiends’ te vertellen moest hebben om een blogger te zijn. Inmiddels heb ik gezien dat dit niet zo hoeft te zijn. Ik ben het nu daarom met deze stelling oneens. Het leuk vinden van iets is namelijk relatief. Niet iedereen vindt hetzelfde leuk. Ik denk daarom ook dat elk verhaal boeiend en uniek is op zijn eigen manier. ”

………


Waarom mijn blog

Ik zie mijn blog als een ‘open-blog’. Ik zal schrijven over van alles en nog wat. Ik heb niet per se een vast thema waar ik mij aan zal houden. Daarnaast vind ik het als startende blogger ook leuk om meerdere (blog)maatjes te vinden waarmee ik in contact kan komen. Niets is leuker om met mensen in contact te komen die bijvoorbeeld dezelfde interesses hebben. Blogger of niet: I’m always open to get to know new people!

Wat ik zou willen meegeven aan alle startende bloggers

Geloof in eigen kunnen en blijf vooral geloven in je dromen ook al is niet iedereen het er mee eens. Behoud je focus en doe wat je gelukkig maakt. Als jij niet erin gelooft, wie zal het dan wel doen?

Groetjes,

Chanelka

 • Julie

  Dicht bij jezelf bloggen is altijd een goed idee! Leuk om op deze manier trouwens startende bloggers te leren kennen! 🙂

  19 maart 2018 at 17:25 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Dankjewel Julie! En ook ik vind dit een ontzettend leuke manier met andere bloggers in contact te komen. Groetjes!

   21 maart 2018 at 00:13 Beantwoorden
 • Suzanna

  Wat een leuke blogpost! Wat je zegt voel ik helemaal. Soms vind ik mijn foto’s, verhalen of website niet leuk genoeg omdat het minder flashy is dan dat van anderen. Maar dan moet ik mezelf blijven herinneren dat ik het ten eerste voor mezelf doe en ten tweede mezelf niet moet vergelijken met anderen. Veel succes met bloggen en ik hoop meer van je te mogen lezen =)

  19 maart 2018 at 17:43 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Wat een leuk berichtje! En je bent echt niet de enige hoor, ik had dat ook. Dankjewel Suzanna voor je leuke reactie 🙂

   20 maart 2018 at 23:53 Beantwoorden
 • Marlies

  Wat goed dat je met bloggen bent begonnen. Ik denk dat het heel belangrijk is om het gewoon maar te gaan doen. Echt bloggen leer je door heel veel te schrijven en als je gepassioneerd bent om te schrijven, dan komt het wel goed. Succes!

  19 maart 2018 at 17:50 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Dankjewel Marlies! Ik laat alles zeker op mij af komen. Just going with flow ?

   20 maart 2018 at 23:56 Beantwoorden
 • lydia

  Niet iedereen vindt hetzelfde leuk…, Helemaal waar en ook daardoor is bloggen een “lastig” ding. Heel veel suc6 als starter. Net als ik een fresh(wo)man op het podium van bloggers. Nu het publiek boeien en houden .

  19 maart 2018 at 19:05 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Helemaal waar Lydia! Er zijn tal van bloggers met leuke verhalen, maar gelukkig is elke blogger ook uniek op zijn eigen manier. Dankjewel voor je reactie en ook jij veel succes toegewenst met je blog 🙂

   20 maart 2018 at 23:59 Beantwoorden
 • Lotte

  Wat leuk dat je toch de stap heb genomen om te gaan bloggen! Je schrijft lekker vlot en heb even een kijkje genomen op je eigen blog, ziet er al goed uit! Het zinnetje ‘Doe wat je gelukkig maakt’ is voor mij erg belangrijk, want als we niet gelukkig worden van wat we doen is de wereld een grote depressie.

  19 maart 2018 at 19:36 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Dankjewel Lotte voor je reactie! Wat fijn om te horen dat ik al aardig de goeie richting op ga ?. En met je statement ben ik het helemaal mee eens!

   21 maart 2018 at 00:01 Beantwoorden
 • Jessica J.

  Tof dat je je niet aan een vast thema houdt! Ik schrijf zelf ook over van alles en nog wat. 🙂 Veel succes en vooral plezier, Chanelka!

  19 maart 2018 at 20:23 Beantwoorden
  • Nellelabelle

   Dankjewel Jessica! Wat leuk dat je ook over van alles en nog wat schrijft, ik neem zeker een kijkje op je blog 🙂

   21 maart 2018 at 00:06 Beantwoorden
 • nicole

  Gefeliciteerd met je blog! En leuk dat je over allerlei verschillende dingen schrijft. Dat biedt ook veel ruimte als blogger.

  20 maart 2018 at 08:34 Beantwoorden
 • Janet | thatonetime

  Gefeliciteerd. Ik zal eens een kijkje nemen 

  20 maart 2018 at 18:28 Beantwoorden
 • Linsey

  Mooie boodschap wordt er gedeeld: blijf altijd dicht bij jezelf. In alles wat je doet! Volg je eigen gevoel. X

  22 maart 2018 at 14:41 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: