to top

Startende bloggers: Bregtje Hermans

Hi Guys,

Vandaag stel ik mijn derde gastblogger Bregtje Hermans aan jullie voor. Een creatieve en zelfbewuste blogger. Door haar levenservaringen en tips met jullie te delen hoopt zij een bijdrage te kunnen leveren aan het zijn van een positiever mens. Benieuwd hoe? Lees hierover meer..

 

Over mij

Hi. Ik ben Bregtje. Half Fries, half Amsterdamse. Geboren en opgegroeid in het oosten van het land. En een relatie met een Limburger. Met andere woorden: een bijzonder mens. Mijn bijzondere genen heb ik samen met mijn Limburger door weten te geven aan twee fantastisch bijzondere jongetjes van 5 en 3 jaar oud. Deze twee boeven maken mijn leven niet alleen liefdevol en rijk. Ze maken het af en toe ook tot een hel. Maar dat schijnt erbij te horen.

Mijn blogmotto: ” Geduld is een schone zaak. ”

 

 

Bloggen

Ik heb een Mindstyle blog. Dat klinkt lekker abstract maar het gaat vooral over persoonlijke ontwikkeling. Iets wat mij enorm boeit. Alle inzichten die ik zelf krijg probeer te verwerken een leuke tekst die hopelijk andere mensen helpt bij hun eigen ontwikkeling. Thema’s die je tegen komt op mijn blog zijn bijvoorbeeld: jezelf zijn, stress, positief denken, je energieniveau, kwetsbaarheid en geluk. Nu stip ik er een paar aan maar er zijn nog veel meer onderwerpen. En het grappige is dat alles uiteindelijk met elkaar te maken heeft. Heel bijzonder.

Mijn inspiratiebron om te starten met bloggen zijn mijn vader en personal trainer geweest. Mijn vader schrijft boeken dus de schrijfgenen heb ik van hem gekregen. Daarnaast heeft mijn personal trainer mij twee jaar gelden gewezen op het boek Outwitting the Devil van Napoleon Hill. Een bizarre titel maar dat boek bevat essentiële inzichten. Echt een aanrader. De boeken van mij vader overigens ook maar dat terzijde. Ik wil met mijn blogs andere mensen helpen bepaalde inzichten te krijgen. Ik hoop dat ze net zoals ik leren dat alles begint bij jezelf. Mensen zijn geneigd om altijd naar een ander te wijzen. Hun gedrag is resultaat van het gedrag van een ander. In mijn ogen is dat absoluut niet waar. Ik heb leren zien dat alles verandert als ik mijn gedrag aanpas. Niet altijd makkelijk maar het is fantastisch om te merken dat je alleen invloed hebt op het gedrag van een ander door je eigen gedrag aan te passen.

Het leukste aan bloggen vind ik het als ik mezelf verlies in mijn eigen verhaal. Dat ik begin te typen en dat ik niet weet welke kant het op gaat. Om vervolgens een half uur later een verhaal van 1200 woorden op papier te hebben. En dan ook nog eens een goed verhaal. Al zeg ik het zelf natuurlijk.Naast het schrijven vind ik het ook geweldig om bezig te zijn met het meer technische aspect van het bloggen. Het onderhouden van de website maar ook zeker de SEO. Wat een wondere wereld zeg. Daar had ik echt geen weet van toen ik anderhalf jaar geleden begon met bloggen. Wat ik echter wel lastig vind als startende blogger, is dat ik niet altijd de tijd heb om aan de slag te gaan met mijn blog. Ik heb een gezin, een huishouden en werk als projectleider bij een zorginstelling. Daarnaast heb ik, net als iedereen, ook nog een sociaal leven. Als ik dan ook nog af en toe in beweging wil komen en een goed boek wil lezen wordt het soms best krap qua tijd. Aan de ander kant vind ik het soms ook lastig dat ik wél tijd heb om te schrijven maar dat ik simpelweg geen inspiratie heb. Of een eerlijker antwoord, soms heb ik gewoon ècht geen zin om te schrijven. Nou, krijg dan maar eens wat leuks op papier….

Mijn droom is om met mijn blog het grootse platvorm van Nederland en België te worden voor persoonlijke ontwikkeling. Ik weet dat dit erg ambitieus klinkt maar als ik iets heb geleerd is dat je groots moet denken. Dus dat doe ik dan maar. Daarnaast start ik binnenkort met mijn drie jarige opleiding tot coach (ja echt waar, het roer gaat om!) en het zou fantastisch zijn om dit ooit met elkaar te kunnen combineren.

▪ Stelling: ”Bloggen is alleen interessant als je iets boeiends te vertellen hebt”

” Hmmmm interessante vraag. In mijn ogen ligt dit aan het doel wat je hebt. Het echte ‘ouderwetse’ bloggen gaat over je het vertellen van JOUW VERHAAL. Mensen volgen je omdat je iets zinnigs/bijzonders/grappigs/ontroerendst te melden hebt. Tegenwoordig wordt bloggen natuurlijk veel ingezet als marketing instrument. De manier om online zichtbaar te worden is natuurlijk bloggen. Al bereik je tegenwoordig niet zoveel meer online door een simpele blogpost. Echt goede content is steeds meer van belang omdat de concurrentie enorm is. Volgens mij is er niet één onderwerp waar nog niks over geschreven is. Dus ik denk dat ik het wel met deze stelling eens ben. Zelfs als je blogt om iets te verkopen moet je content wel boeiend en onderscheidend zijn.  ”

 

………

Waarom mijn blog:

Als je geïnteresseerd bent in je eigen persoonlijke ontwikkeling moet je ZEKER even een kijkje komen nemen. Mogelijk krijg je bepaalde inzichten die je verder helpen. Ook kan het fijn en leuk zijn om te merken dat andere mensen (lees: ik) met dezelfde thema’s worstelen als jij.

Wat ik zou willen meegeven aan alle startende bloggers

Dat het meer tijd en energie kost dan je van te voren kunt bedenken. Dat de concurrentie enorm is en dat je echt onderscheidend moet zijn om zichtbaar te worden. Daarnaast is het van belang dat je weet hoe SEO werkt. Helaas is het tegenwoordig niet alleen meer een kwestie van je verhaal op papier zetten. Het ‘technische gedeelte’ is net zo belangrijk. Als je wilt dat je artikelen gelezen worden tenminste. Zo zonde als je er na een half jaar achter komt dat de meeste content die je geschreven hebt wèl vindbaar was geweest als je het anders geschreven had en de meta data had ingevuld..

https://changeofheart.nl/

Groetjes,

Bregtje

 • annesplek

  Superleuk! Ik word gelijk enthousiast, nieuwe blogger erbij om te volgen x!

  6 maart 2018 at 08:26 Beantwoorden
 • Marije

  Lijkt me een interessante en leerzame blog als ik dat zo lees! Ik ben nu erg nieuwsgierig geworden, zeker omdat ik ook geïnteresseerd ben in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik ga nu direct een kijkje nemen!

  10 maart 2018 at 19:49 Beantwoorden
 • Girls-Things

  Wat leuk om te lezen. En leuk om een nieuwe blogger zo ‘in het zonnetje’ te zetten.

  12 maart 2018 at 13:42 Beantwoorden
 • nicole

  Ik vind het een grappige term dat mindstyle blog! Het is weer eens wat anders dan een beauty of lifestyle blog.

  12 maart 2018 at 14:08 Beantwoorden
 • Tania

  Leuk verhaal. Ga zeker eens een kijkje nemen want ben wel benieuwd naar die mindstyle

  12 maart 2018 at 17:00 Beantwoorden
 • Irma

  Leuk Bregtje, ik ga je volgen!

  12 maart 2018 at 17:55 Beantwoorden
 • Bianca

  Leuk om te lezen! En goed dat je de seo kant ook leuk vindt, vaak lees je dat mensen daar een hekel aan hebben maar het bepaalt toch een beetje mee het succes van je blog..

  12 maart 2018 at 19:53 Beantwoorden
 • Lynn

  Wat een interessante blog! Ga ik zeker volgen

  13 maart 2018 at 09:44 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: