to top

Perfect Picture, Perfect life

We hebben allemaal dat ene perfecte plaatje in onze hoofd van hoe onze levens zouden moeten gaan. We plannen alles zo goed moeilijk uit in onze gedachten en leggen uit wat onze ideale plan voor ons leven is. Vervolgens koppelen we hieraan allerlei doelen, nemen we er kennis van en knielen we s’nachts in gebed vragend om kracht om te doen zoals we dat willen. ”

Er zijn veel momenten in mijn leven geweest waarop ik wilde schreeuwen: ‘Zet de wereld stil, ik wil eruit! Maar wat ik echt wil,  is de tijd even stil zetten zodat ik kan voldoen aan alles wat er van me word verlangt.

My things do list.

Ik maak lijstjes van dingen die ik moet en wil doen. Vaak staan de dingen die ik ‘moet’ doen boven aan mijn lijstjes. Iets willen: iets waar ik ook echt oprecht van kan genieten en ontspannen vind je hier nauwelijks op. Maar net als iedereen die lijstjes maakt, geniet ik volop van het voldane gevoel als ik iets kan afstrepen van mijn lijstje. Zolang ik dit niet kan afstrepen blijft het een rommeltje, een race tegen de klok in mijn hoofd.

Ondanks het afstrepen komt er maar geen einde aan mijn lijstje. Er is altijd zoveel te doen en te weinig tijd. Ik heb niet alleen nooit genoeg tijd, ik heb ook nooit genoeg geld. Mijn inkomen is niet onaardig, maar het geld gaat er net zo snel weer uit als dat het binnenkomt. Haahhh.. soms nog sneller zelfs. Soms heb ik zelfs het gevoel dat ik voor niets werk.

Burnout & motivatie.

Na een Burnout in 2015 en veelvoudige gesprekken met een professional, besefte ik op één dag wat er in mijn leven niet goed was. Ik heb altijd gewoon ‘doorgefietst’ zonder me te realiseren dat ik verdwaald was. Ik was niet trouw aan mezelf en mijn waarden. Ik wist niet eens meer zeker wie ik was. Ik wist alleen dat ik ongelukkig was. Ongelukkig omdat ik verkeerde keuzes had gemaakt over hoe ik mijn tijd, geld en energie besteedde. En ik leefde verder met de gevolgen en de keuzes. Ook besefte ik dat ik niet voor altijd met deze gevolgen hoefde te leven. Met de steun van mijn ouders, mijn broertje en vriend, vind ik de moed om nieuwe keuzes te maken.

Ik wilde dit met jullie delen om vooral het belangrijkste duidelijk te maken:

” Als er iets in je leven niet goed gaat, ben jij de enige die daar iets aan kan doen. Want ook al pakken de wolken zich dreigend boven ons samen en wordt de hemel grauw. Wie met vertrouwen in de wereld gaat, zal zich reeds verheugen op het ogenblik dat de bui voorbij drijft. Geef nooit op !!! ”

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: