to top

Levendige dromen

” Waarom zijn sommige dromen levendiger dan anderen? Waarom zijn er een aantal gedenkwaardige, wanneer anderen juist direct verdwijnen? “


De wetenschap van het dromen is hedendaags niet goed begrepen. Zoals slaapkenner Ernest Hartmann wijst in Scientific American, is er veel over slaap in het algemeen dat wij niet weten. Waaronder wat slaap nou precies inhoud en waarom we REM ervaren (snelle oogbeweging). Dromen is nog maar een ander onderdeel van deze mysterieuze puzzel en is nog meer ontwijkend, want het is zelfs moeilijker te studeren dan slaap is. Hoewel er geen definitief woord is over het doel, de mechanica en de natuur van dromen, hebben wetenschappers in de studie van ons niet-wakker leven kunnen komen. Theoriseren waarom sommige dromen anders zijn dan anderen en waarom mensen dromen anders ervaren.

Why do we dream ~ Professor Ernest Hartman.


Is er iets meer desoriënterend dan wakker worden uit een levendige droom? Dat moment tussen slapen en wakker worden waarbij je niet zeker weet of het een droom is of niet. Ik ben een persoon die bijzonder in contact kan zijn met het droomleven. Vaak onthoud ik me dromen niet tenzij deze mij ergens voor waarschuwen of een duidelijke boodschap hebben. Het zij goed of slecht. Alhoewel, als ik een droom heb, dan moet ik deze ook meteen vertellen voordat deze in het niet verdwijnt. Sommige dromen voelen soms zelfs bewolkt en twijfelachtig.

Echter, eens in de blauwe maan, heb ik een zeer levendige echte droom die mij verward en verstrooid achterlaat. In mijn geval zijn dergelijke dromen meestal geworteld in angstvisies om mijn dierbare te verliezen, of gekwetst te worden terwijl mijn mond dichtgeritst is, het niet kunnen gaan waar ik wil. Het vooruit dromen voordat zaken überhaupt gebeurt zijn (Deze zijn the WORST). Ik heb weer een dierbare verloren en de dag is nog niet eens aangebroken.

 

” Lieve Opa, ik weet dat u het moeilijk heeft. Altijd zo zelfstandig en nu zo afhankelijk. U opzoeken in het verzorgingstehuis en vertrekken met het gevoel dat ik u niet gewoon lekker mee kan nemen naar huis valt mij elke keer weer erg zwaar. Maar toch, als ik u even weer zie dan verschijnt er een lach op mijn gezicht en krijg ik de nodige kracht om weer door te gaan. Vandaag werd ik wakker met een scherp beeld van u in mijn gedachten en ontzettend bezwaard gevoel. Hierom draag ik u vandaag extra mee in mijn gedachten. ♥?? ”

 

 

 • shivatje

  Je kan heel wat vinden over dromen op mijn blog 😉

  Wel mooi beschreven.

  Aum Shanthi

  29 augustus 2017 at 10:04 Beantwoorden
 • annaberg

  Ik droom vaak en zelden zijn het mooie dromen.

  29 augustus 2017 at 20:40 Beantwoorden
 • natuurfreak

  Bedankt voor het volgen van mijn blog.Over dromen kan zo veel gezegd en geschreven worden .Er zijn ontelbare onderzoeken gebeurd maar er zijn ook zoveel vragen over gebleven.Heb dit stukje heel graag gelezen

  6 september 2017 at 22:55 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: