to top

Jong ondernemer: Timothy Watson (23)

Hi Guys

Vandaag is het de beurt aan onze enige mannelijke ondernemer van het team. Zoals jullie eerder konden lezen in het artikel jong ondernemen , is hij een personal trainer/medical trainer. Graag neem ik jullie mee in het verhaal van de scherpzinnige en sportieve Timothy Watson.

Inleiding

Mijn naam is Timothy Watson en ik ben 23 jaar oud. Ik woon al mijn hele leven in Lelystad, en ben hier dus ook opgegroeid. Van af jongs af aan boeit sporten mij. Op 16 jarige leeftijd ben ik een keer mee gegaan met mijn vader naar de sportschool en ben sindsdien nooit meer weg gegaan. In 2016 ben ik gestart met een AALO -opleiding Personal trainer. Ik heb er toen voor gekozen om niet alleen fitnessinstructeur te worden maar om het volledige traject te volgen. In december (2016) heb ik het hele opleidingstraject met succes afgerond, maar was ik echter nog niet tevreden. Ik had namelijk nog steeds het gevoel dat er is iets ontbrak.

Op dat moment ben ik gaan kijken wat mij nog meer interesseerde. Ik was en ben immers nog lang niet uitgeleerd. Het menselijk lichaam en alles daaromheen vind ik erg interessant waardoor ik heb gekeken wat hier het beste bij aansloot. Dit was de opleiding: Medical trainer. Ook deze heb ik in april (2017)  met succes afgerond.

Wat voor een persoon ben ik?

Ik ben erg ambitieus en wil altijd meer bereiken dan dat ik gisteren heb bereikt. Geen berg is mij te hoog en het enige obstakel dat ik zie, zijn de obstakels die wij voor onszelf plaatsen. Met mijn scherpzinnige blik en sterke wil, weet ik anderen altijd goed te bereiken en te motiveren. Daarnaast heb ik zelf de studie Ondernemer Detailhandel MBO 4 afgerond. Hierin ben ik echter niet verder gaan studeren. Maar aangezien dit hedendaags heeft geresulteerd in een eigen bedrijf, is het desondanks voor niet voor niks geweest.

” Mijn definitie van jong ondernemen is het starten van een eigen initiatief. ”


Mijn onderneming:

Ik heb een personal training bedrijf en ik ben een ZZP-er dit wilt zeggen zelfstandige zonder personeel. Deze is eigenlijk ontstaan door een uiteengelopen hobby, zelf deed ik al aan fitness. Steeds vaker kwamen er vragen m.b.t. fitness gerelateerde onderwerpen. Toen stelde ik mezelf de vraag: ‘’kan ik hier iets mee’’? Sindsdien ben ik eigenlijk begonnen met het opstarten en een weg vinden naar mijn bedrijf. Mijn ondernemersmotto luidt dan ook als volgt: Without dedication there is no motivation, without motivation there is no dedication !

Een nadeel die ik zelf persoonlijk heb ervaren als een jonge ondernemer is dat in het begin mensen twijfelen aan jouw capaciteiten/kwaliteiten. Dat is natuurlijk niet gek. Omdat iedereen tegenwoordig zomaar een bedrijf kan opstarten. Alleen heb ik gemerkt dat er vaak toch vooral wordt gekeken naar de leeftijd. Tuurlijk brengt de leeftijd enige ervaring met zich mee, maar dit mag niet de voornaamste reden zijn dat je een jonge ondernemer geen kansen bied. Gek genoeg is het nadeel wat ik hierboven aangaf tevens ook een voordeel, vaak zien mensen het ook als een positief punt dat jongeren zich bezig houden met eigen ondernemingen. Zo jong en al weten wat je wilt? Dat is natuurlijk voor velen niet altijd even makkelijk.

 

” Zonder een goed concept en startkapitaal, geen onderneming ? ”

 

Met deze stelling ben ik het niet helemaal eens. Er zijn bepaalde ondernemingen waarvoor jij nauwelijks een startkapitaal nodig hebt. Wel is het handig om in te calculeren wat de mogelijke inkomsten/uitgaves zullen zijn voor jouw onderneming. Wat uiteraard belangrijk is om te weten bij het starten van een eigen onderneming is het product wat jij wilt gaan aanbieden. Je kunt niet aankloppen bij de KVK en op dat moment dan gaan bepalen wat voor onderneming jij wilt gaan starten.

Hoe ga ik om met tegenslagen of teleurstellingen in het jong ondernemerschap?

Tegenslagen ervaart ieder mens, dus ook ondernemer. Dit is iets waar je altijd rekening mee zal moeten houden. Tuurlijk het klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar bij de pakken neerzetten is nooit een optie als jij een doel voor ogen hebt. Op het moment dat ik een tegenslag ervaar dan vraag ik mezelf af: wat heb ik eraan gedaan om dit te voorkomen, kon ik het überhaupt voorkomen, wat ga ik eraan doen om het niet nog een keer te laten gebeuren?

Mijn mooiste en slechte ervaring(en) in het jong ondernemerschap:

Mijn mooiste ervaring is de positieve reacties van mijn cliënten, het klinkt erg cliché maar voor mij geldt. Op het moment dat een cliënt mij dankbaar is voor het geleverde werk/resultaten dan kan geen geld daar tegen op. Op het moment dat jij het alleen maar voor het geld doet, dan heb jij jezelf al verloren.

Mijn slechtste ervaring is dat op het moment dat jij een onderneming start je mensen steeds beter leert kennen. Nu denk je vooral waarom is dit een slechte ervaring? In eerste instantie lijkt het alsof iedereen het met je meent en gunt, maar in de loop der jaren blijkt het vaak anders te zijn. Aan het einde van de dag zal je zien dat het ieder voor zich is.

Naar mijn mening is de kracht van een jonge ondernemer: het onderzoeken van de markt. Waar zijn jouw kansen en wat zijn jouw krachten? Een valkuil daarentegen is denk ik dat jonge ondernemers vaak denken dat alles vanzelf gaat. Op het moment dat jij stil gaat zitten, ga je achteruit. Niks komt naar je toe lopen.

DO & Don’t als jonge ondernemer:

✓ Do: Blijf innoveren !

✖ Don’t: Denk nooit dat je er al bent

Tot slot:
Ik vond het erg leuk en inspirerend om dit artikel te mogen schrijven. En hoop hier andere jonge startende ondernemers zeker mee te kunnen motiveren.

 

– A A N  A L  L E  J O N G E  O N D E R N E M E R S  – ” Wees consistent met de acties die jij voert waarvan jij denkt dat goed is voor jouw bedrijf. Wil jij serieus worden genomen door de buitenwereld? Dan zal dit jou helpen. ”

 

Ben jij nou ook zo geïnspireerd door deze scherpzinnige en sportieve Timothy. Neem dan gauw een kijkje op: WatsonPowerFitness voor voedingsschema’s, persoonlijke begeleiding, bootcamps al uw vragen of eventueel contact.

 

 

 

 • Nellelabelle

  Krachtig verhaal en kan me in heel veel dingen vinden. Love it!

  29 maart 2018 at 13:15 Beantwoorden
 • Eileen

  Mooi geschreven, ga zo door!

  29 maart 2018 at 14:28 Beantwoorden
 • Kelsey Peters

  Ik zie je blog nu al een aantal keer voorbij komen op facebook en je artikelen zijn allemaal zo interessant! Ik ga zeker vaker een kijkje nemen.

  29 maart 2018 at 14:54 Beantwoorden
 • Esther Roos

  Ben het met je eens dat je niet overal direct kapitaal voor nodig bent. Banken willen je dat graag laten geloven. Maar als het minder gaat dan staan ze meteen bij op de stoep. Echte vrienden koester ze en je kom er inderdaad wel achter. Veel succes met je bedrijf!

  29 maart 2018 at 15:30 Beantwoorden
 • Kool Family

  Personal trainer lijkt me echt iets met veel toekomst de dag van vandaag. Zelf ben ik ook zelfstandig zonder personeel en geloof dat dit zeker een voordeel is. Natuurlijk is het soms veel, maar je weet tenminste dat wat er binnnenkomt voor jou is…!

  29 maart 2018 at 15:44 Beantwoorden
 • Marleen jellema

  Goed artikel en mooi geschreven!

  29 maart 2018 at 18:16 Beantwoorden
 • Lynn

  Heel goed geschreven en zeer leuk om te lezen hoe iemand het ondernemerschap bekijkt!
  Heel leerrijk ❤️

  Xx

  29 maart 2018 at 19:30 Beantwoorden
 • nicole

  Leuk dat Timothy zo bruist van de energie en ideeën en nog veel meer wil bereiken. Inspirered verhaal.

  30 maart 2018 at 06:03 Beantwoorden
 • Daisy de Vos Burchart

  Wat een toffe rubriek dit!

  Wat goed geschreven ook! Heel herkenbaar ook!

  30 maart 2018 at 12:21 Beantwoorden
 • Liyen

  Prachtig verhaal! Ik ben het eens met zijn mooiste en slechte ervaring(en). Zijn erg herkenbaar!

  30 maart 2018 at 12:56 Beantwoorden
 • nicole

  Ik vind het altijd mooi als mensen van hun hobby hun werk kunnen maken. Dan doe je in ieder geval iets waar je plezier in hebt voor de kost.

  30 maart 2018 at 13:04 Beantwoorden
 • Luc van de Wiel

  Wat mooi dat je aandacht besteed aan jonge ondernemers! 🙂

  30 maart 2018 at 13:19 Beantwoorden
 • Peggy

  Leuk en boeiend stuk! Ik ben zelf ook ondernemer en is leuk om te lezen hoe andere hier mee omgaan :)! Succes!

  30 maart 2018 at 13:51 Beantwoorden
 • karin

  interessant en goed geschreven. Het is hard werken als zzp’er, maar het geeft wel enorm veel voldoening als het lukt

  30 maart 2018 at 14:36 Beantwoorden
 • Amelie

  Voor die positieve reacties van je klanten moet je het inderdaad ook doen! Veel succes!

  30 maart 2018 at 14:58 Beantwoorden
 • Leonie Linotte

  Heel mooi levensmotto! Sta ik helemaal achter, dit is een goede basis om een onderneming te starten.

  30 maart 2018 at 15:59 Beantwoorden
 • Susan | Since 1994

  Mooi om te lezen! Ben het er helemaal mee eens dat mensen vaak denken dat je niet bekwaam omdat je jong bent. Erg jammer.

  30 maart 2018 at 21:18 Beantwoorden
 • Karel

  Mooi om te lezen, je gaat er helemaal voor. Succes met de onderneming!

  31 maart 2018 at 09:14 Beantwoorden
 • Dhini

  Wat goed dat je aandacht geeft aan jonge ondernemer. Heel veel succes

  31 maart 2018 at 11:54 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: