to top

Jong ondernemen deed ik zo!

Hi Guys,

We zijn inmiddels al 4 weken verder sinds de lancering van mijn officiële mind- en lifestyle blog. Bizar zeg, hoe snel alles wat niet gegaan is! Tot op heden kan ik het zelf nauwelijks bevatten. Hoewel het bloggen erg natuurlijk en naar tevredenheid op de automatische piloot fungeert, vind ik het toch belangrijk om ook even bij een aantal zaken stil te staan die voor mij doorslaggevend zijn geweest. Hierom neem ik jullie kort mee in het trotse gevoel van mijn eigen onderneming en hoe ik dit heb ervaren. Benieuwd waar deze sprong in het diepe mij toe leidde? Ga er dan lekker voor zitten en lees gerust mee..

——————————————————————– ‘‘ Een sprong in het diepe nemen, deed ik zo! ” ————————————————–

Erkenning voor mijn passie:

Als ik nietsvermoedend een berichtje ontvang via het social media content: snapchat, open ik deze verbaasd. Hierin wordt mij de vraag gesteld waarom ik niet afstap van de gratis website wordpress, en mijn eigen website lanceer. Ik antwoord met een lach en zeg: ” Wie ik?, nee joh. Dat is toch helemaal niets voor mij, zo’n een eigen website ”. Met de nodige aandrang en stimulans probeert deze persoon mij aan te moedigen. Erg timide, probeer ik het aanbod wat weg te lachen. Met weinig zelfvertrouwen in het zaakje, blijft het idee toch ergens in mijn gedachten hangen. Als ik er wat nachtjes over heb kunnen slapen, bedenk ik me al gauw dat het hebben van een eigen website zo slecht nog niet zou zijn. Ergens kon ik het totaalplaatje helemaal voor me zien, mijn eigen website, een eigen logo, vaker en consistenter bloggen. Jaa, dat leek me wel wat!

Afbeeldingsresultaat voor dream it quotes png files

Ik stapte uit mijn comfortzone:

Op zich ben ik niet het meest opvallende type waarbij zelfvertrouwen in directe zin ontbreekt. Wel heb ik regelmatig bevestiging van anderen nodig om mijn kunnen te bevestigen. Hoe gek het ook klinkt, als ik zeg bevestiging doel ik niet zozeer op de zelfzuchtige  constante complimenten als: ”Oh wat ben jij goed zeg. ” Want dit zou namelijk alleen maar mijn ego strelen inplaats van mijn zelfvertrouwen boosten. Nee ik bedoel vooral de bevestiging waarbij helder word, hoe ik door de ogen van een ander bekeken wordt. De kritische en opbouwende feedback waarbij je weet of je goed op dreef bent of niet. Door de bovengenoemde erkenning kreeg ik zo’n boost!

Zonder enige richtlijn of onderzoek gedaan te hebben, knoopte ik hier en daar wat losse eindjes aan elkaar om mijn eigen website in elkaar te flansen. Ik moet toch wel heel eerlijk bekennen dat het ijverig ondernemen hierin, echt maar een dag of twee geduurd heeft. Ondanks alle hulp en adviezen die mij hierin geboden werden, was het overstappen en het ondernemen van een eigen website mij net een te iets onbekend terrein. Van de term SEO tot aan het vormgeven van een website. Ik snapte er helemaal niks van! Bloed irritant vond ik het ook, om beperkt te zijn in mijn mogelijkheden, puur omdat het thema daar niet toe reikte. Ohja, wat dacht je van de betekenis van een domein en hosting? Uh, me naam is hans hoor! Had ik eindelijk na een half jaar wordpress onder de knie, werd ik nu al weer helemaal wrevelig van het nieuwe concept. Voor iemand die nogal een korte spanningsboog heeft wat betreft details, duurde het dan ook niet lang voordat ik bij diezelfde persoon aan de bel trok. Ik riep al gauw: Zie je, ik zei het je toch. ”Bah, zo’n eigen website, dat is helemaal niets voor mij”. Toch kon ik op één of andere manier het idee niet echt helemaal los laten. Het idee zo geweldig maar de uitvoering ervan was gewoon een totale flop! Het rommelig aanpoten zorgde niet alleen voor onrust maar ook voor de nodige demotivatie. Dit was totaal niet wat ik me had voorgesteld bij het maken van een nieuwe start. Langzaam maar zeker, raakte ik steeds meer mijn plezier maar ook mijn geduld kwijt in het bloggen en dit was natuurlijk alles behalve de bedoeling. Ik vroeg me dan ook regelmatig af, of het idee misschien niet toch iets te hoog gegrepen was. Het idee dat het me niet lukte alleen al, was zo ontzettend frustrerend.

” Ergens in mijn onderbewustzijn, wist ik gewoon dat ik het WEL kon. ”


Ik maakte een plan:

Ik kon er niet langer om heen, het was tijd voor structuur. Een plan de campagne! Of heel schools gezegd: Het was tijd voor de 5’ws, De wie, wat, waarom etc. Als ik binnen mijn eigen vriendenkring op zoek ga naar wat zakelijke contacten die gespecialiseerd zouden zijn in het ontwerpen van logo’s en websites, vind ik al vrij snel de juiste persoon. Ik leg mijn plan voor en krijg binnen enkele dagen een offerte toegestuurd. Erg fijn om zo je afspraken vast te kunnen leggen en van te voren je kostenplaatje te kunnen bekijken. Maar als ik mijn offerte open, neem ik een diepe zucht en schud ik mijn hoofd. Tja, ondernemen is niet niks meid, is wat ik tegen mezelf zei. Professioneler bloggen, daar moet je nou eenmaal wat voor over hebben.

Ik had nooit verwacht dat er achter de verschijning van al die prachtige websites zoveel tijd en geld kon zitten. Voor deze prijs had ik dan ook maar één keuze. Geloven in mezelf en wat ik doe! De enige richting die ik varen kon, was rechtdoor en dat was eng. Maar juist nu moest ik doorzetten, het was alles of niks. Om de details maar even buiten beschouwing te laten, koos ik na veel peinzen en piekeren natuurlijk voor het total package. Ik gooide het roer om, sloeg op mijn borst als tarzan en slingerde mijn weg door de websites. Haha, nee grapje! Met een vleugje humor probeerde ik mezelf in elk ieder geval de moed en kracht toe te spreken om dit proces door te kunnen zetten.

De lancering van mijn website:

Tja, en toen was het eindelijk zover, al die inspanning, tijd en geduld die ik nu eindelijk mocht zegevieren. Op Maandag 5 Februari lanceer ik om 16:00u. mijn eerste eigen website. Och, wat was ik toch op van de zenuwen! Ik wist niet waar ik het zoeken moest en deed van alles over en door elkaar heen. Van boodschapjes tot aan het voorbereiden van een leuk welkom’s berichtje om mijn website. Maarja, wat is een leuk berichtje nou zonder een leuke fotootje? Laten selfie’s me nou altijd prima afgaan en dan net op deze dag niet. Shit, shit. Mislukt.

” Mijn sprong in het diepe, leidde mij tot het ontdekken van een nieuwe passie, it was a NEW beginning. ”

 

Als ik mijn eigen deadline net op de valreep haal, druk ik gauw op verzenden. En weg is ie..  Mijn website de lucht in.
Niet veel minuten later, word ik overspoeld met elk geweldige lieve succes berichtjes. Van persoonlijk tot aan telefonische berichten. Het nieuws werd volop gedeeld en mijn aankondigings- video werd tot mijn grote verbazing massaal gedeeld en bekeken op facebook. Ik kon het allemaal maar moeilijk bevatten. Met tranen in mijn ogen kon ik maar niet beseffen dat er zoveel mensen waren die in mijn geloofde, terwijl ik dit voor kort amper in mijzelf deed. Het idee dat ik zonder weten, zoveel mensen heb kunnen inspireren. Kortom, de energie die ik hiervan kreeg was werkelijk niet te beschrijven. Ik kon uren naar mijn website staren met een grote lach op mijn gezicht. Ik was zo trots op mijzelf! Mijn dag kon niet meer stuk! 😉

 

” Hoe trots was jij op je eigen website en/of eigen onderneming? ”

 

 • nicole

  Ik ben er best trots op inderdaad dat ik met fulltime bloggen een inkomen kan verwerven. En ik vind het nog superleuk om te doen ook.

  8 maart 2018 at 13:11 Beantwoorden
 • Betty

  Prachtig geschreven! En heel herkenbaar. Ik heb letterlijk alles in mijn eigen onderneming gestopt. En het begin is belachelijk moeilijk. Ik heb nog nooit zo hard gevochten om mijn droom waar te maken. En ik vecht nog steeds. De mensen die in mij geloven houden mij echt op de been. Succes met je blog…. Maar dat zal vast goedkomen!!!!
  ?

  8 maart 2018 at 13:56 Beantwoorden
 • Haydée

  De spanning van je eigen website online te zetten herken ik wel! Wat fijn dat je die stappen hebt gezet, en uiteindelijk tot dit resultaat gekomen bent. Daar mag je zeker trots op zijn. 🙂

  8 maart 2018 at 13:56 Beantwoorden
 • Cynthia

  Ik schrijf voor mijn hobby, maar zou er best mijn werk van willen maken. Maar ik durf nog niet zo goed echt die stap te zetten…

  8 maart 2018 at 14:17 Beantwoorden
 • Claire

  Haha ja die spanning voor het lanceren dat ken ik wel! Ik vond het in het begin ook maar een raar idee, een eigen website. Maar als je er eenmaal aan begint dan is het zó leuk en dat straal je ook echt uit.

  8 maart 2018 at 20:03 Beantwoorden
 • Shirley

  Heerlijk is dat zelf beslissen en heerlijk ondernemen. Wat een vrijheid ???

  8 maart 2018 at 21:02 Beantwoorden
 • annesplek

  Ik meen het oprecht als ik zeg dat ik trots op je ben x! Voordat je deze blog lanceerde volgde ik je net op je vorige blog. Ik balen dat je een tijdje offline was, maar het is het allemaal waard geweest. Want meid je website fleekt en je artikelen zijn mega leuk om te lezen!

  8 maart 2018 at 21:04 Beantwoorden
   • annesplek

    Ja daar ben ik echt heel blij mee❤ en o zo leuk dat dit uit bloggen voortkomt 🙂

    14 maart 2018 at 13:08 Beantwoorden
 • Wanda

  Oh ja, die spanning als je eigen site voor het eerst online gaat. Je bent toch benieuwd hoe anderen er tegen aan kijken. Dat had ik tenminste in het begin wel heel sterk, nu ben ik daar lang niet meer zo mee bezig.

  8 maart 2018 at 23:40 Beantwoorden
 • Xarifa

  Dat is zo leuk als je je eigen website kan bouwen he? Ik ben er dol op!

  9 maart 2018 at 09:55 Beantwoorden
 • Suzanne

  Leuk om je verhaal te lezen! Het opzetten van mijn website kostte ook heel wat stress. Gelukkig had ik veel kennis al zelf, waardoor ik alles zelf kon doen. Toen alles na bloed, zweet en tranen stond was ik super trots! Ik denk ook dat jij super trots mag zijn op jezelf dat je dit allemaal in je eentje voor elkaar hebt gekregen (al dan niet met wat hulp). Het kost veel meer energie en tijd dan de meeste mensen denken!

  9 maart 2018 at 15:00 Beantwoorden
 • Miss B Blogz Thingz Over...

  Hey Grassiella Girlll!

  Supergaaf om te lezen hey!
  Yes ik was en ben nog steeds heel blij met mij eigen blog, Het is inderdaad een beetje scary/spannend als je voor het eerst online gaat but dat went met de tijd… 100% ik vind het echt heel leuk geworden! Keep on the good work!

  Big Hug!

  9 maart 2018 at 20:22 Beantwoorden
 • Janet | thatonetime

  Super leuk om te lezen!
  Ik snap dat het inderdaad een spannende stap is maar top gedaan! Ga zo door..

  9 maart 2018 at 20:46 Beantwoorden
 • karin

  zelf ben ik ook nog maar 7 weken online en mijn website heeft mij veel stress gegeven. Daardoor ben ik 2 weken later online gegaan dan gepland. Maar ik herken het gevoel van trots!

  9 maart 2018 at 20:46 Beantwoorden
 • Eva

  Wat heerlijk eerlijk geschreven. Nadat ik een keer een gastblog had geschreven besloot ik dat ik zelf een blog wou beginnen, dat is nu bijna een jaar geleden. Ik deed het alleen anders dan jij.. Ik had geen voor opgezet plan. En dat was natuurlijk niet zo slim. Maar goed, daar heb ik van geleerd en dat is ook heel wat waard natuurlijk!

  9 maart 2018 at 21:27 Beantwoorden
 • Maddy- Meer Met Mama

  Als eerst, wat heb je een prachtig haar!! Ik ben zo jaloers!! Heel tof dat het je gelukt is. Graag zou ik er ooit mijn werk van maken 🙂 Je mag heel trots op jezelf zijn.

  9 maart 2018 at 23:07 Beantwoorden
 • Myrthe

  Heel mooi en grappig geschreven. Heel herkenbaar. Momenteel ben ik nog maar een beginner. Jij zit al veel verder in het parcour als blogger. Oh wat heb ik gesukkeld met wordpress. Dus herken me volledig in je verhaal. Heel leuk om te lezen. ?

  10 maart 2018 at 00:32 Beantwoorden
 • CiskA

  To rock! Gaaf te lezen hoe je nu erop terug kijkt.

  10 maart 2018 at 11:09 Beantwoorden
 • Sandy

  Geweldig geschreven..! <3 Zelf blog ik sinds 2003 maar wel echt voor de fun en hobbymatig. Ik heb er heel even een bedrijfje van gemaakt maar dat vond ik toch te zakelijk dus ik heb dat opgezegd, haha

  10 maart 2018 at 11:46 Beantwoorden
 • Tom Outdoor

  Wat gaaf om te lezen zeg!!
  Goed bezig!!
  Best herkenbaar trouwens!

  10 maart 2018 at 12:18 Beantwoorden
 • Kool Family

  Top! Ik wens je nog veel succes met alles wat je onderneemt.

  10 maart 2018 at 13:05 Beantwoorden
 • Sweet&nice things

  Super leuk geschreven!
  Ik ben een beginner en ik doe dit als hobby. Maar herkenbaar wat je schrijft! Ik ben altijd super blij en dankbaar als iemand mijn website bezoekt! Veel succes met je onderneming????

  10 maart 2018 at 18:02 Beantwoorden
   • Sweet&nice things

    Dankjewel!
    Het heeft wel een aantal jaren geduurd, voordat ik een blog durfde te starten.
    Dat is ook niet mijn insteek, maar ik ben wel super blij als mijn blog gelezen word. Ik schrijf over dingen die mij aanspreken en ik probeer mensen te inspireren.

    14 maart 2018 at 12:45 Beantwoorden
 • Jadis

  Super knap! Je hebt ook een mooie website

  13 maart 2018 at 10:53 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: