to top

Jong onderneemster: Tageïa Watson (24)

Hi Guys,

Gister was het de beurt van deze jonge eventplanner. In het artikel jonge ondernemers hebben jullie kunnen lezen over haar onlangs pas gestarte onderneming. Graag neem ik jullie mee in het verhaal van de prachtige en creatieve Tageïa Watson.

Inleiding:

Ik ben Tageïa Watson 24 jaar oud , moeder van een prachtige meid die 6 jaar oud is. Ik woon zelf in Amsterdam zuid-oost in een 4 kamer woning met prachtig uitzicht. Momenteel werk ik in de thuiszorg. Dit werk doe ik al jaren met liefde. Sinds kort ben ik bezig met een eigen onderneming oprichten. Ik ga mij daarbij richten op het plannen van special events gericht op decoratie en luxe high end cadeau boxen ontworpen en gepersonaliseerd voor speciale gelegenheden. Mijn hobby’s zijn koken , dansen , doing hair en lekker creatief bezig zijn met het maken van verschillende dingen.

Momenteel houd ik mij bezig met lessen over goed netwerken en het leren van de juiste hulpmiddelen richting een eigen onderneming. Ik ben ervan bewust dat mijn eigen onderneming mijn hele leven overhoop zal halen op een positieve manier. Jaren lang heb ik zitten kijken naar hoe andere het doen. Nou is het tijd voor mijzelf om uit mijn comfort zone te stappen, te netwerken en de juiste publiek te bereiken. De naam van mijn onderneming houd ik nog even stil omdat de lancering zeer binnenkort zal zijn houd ik jullie op de hoogte van mijn journey naar mijn eigen onderneming!

 

” Mijn definitie van jong ondernemen gaat over de mogelijkheid om ideeën om te zetten in actie, het pakken van kansen. het draait bij mij om creativiteit en het nemen van risico’s. you’ve got 2 learn by doing !! stap uit je comfortzone en DOEN !! ”

 

Mijn onderneming:

Mijn onderneming word het plannen van special events gericht op decoratie en luxe high end cadeau boxen , ontworpen en gepersonaliseerd voor speciale gelegenheden. Dit is ontstaan door jaren lang feesten geven/ organiseren binnen familie en vriendenkringen. maken van presentjes tot decoreren enz. ik werd geinspireerd door de waardering en tevredenheid dat men mij gaf, de complimenten over mijn creativiteit bleven maar komen waardoor ik steeds meer iets nieuws probeerde wat steeds goed uitpakte. door mijn eindproduct kreeg ik alijd blije gezichten & making people smile is my main priority ! Mijn ondernemersmotto zal dan ook luiden: ” denken, durven, dromen , doen ”. Voor mij is er geen concurrentie, er is plek voor een ieder zijn of haar talent !

Als jong ondernemer vind ik een groot voordeel dat je werkt in je eigen tijd, zelf bepaalt wat en wanneer je iets doet. Maar vooral HOE je het wilt aanpakken. Elke keer wat nieuws ontwikkelen en beleven! Een nadeel is dat je niet iedereen tevreden kan stellen/houden. Er zijn nou eenmaal mensen die niet eens zijn met je manier van aanpak, en bij een eenmanszaak doe je alles alleen. Ik heb mijn partner in crime die net zo gedreven is als ik nog niet gevonden !

 ” Zonder een goed concept en startkapitaal geen onderneming ? ”

Zonder een goed concept is er inderdaad geen GOEDE onderneming, maar vergis je niet sommige mensen hebben geen goed concept/idee maar worden toch succesvol. Het is maar net hoe jij het aanpakt en welk doel je wilt bereiken. Met een startkapitaal kan je de basis van je bedrijf opstarten waardoor je een beter overzicht van je zaken hebt. Het hangt er maar net van af in wat voor onderneming je zit. Bij voorbaat heb ik mijn zelf voorbereid op het feit dat alles wat ik wil niet in 1 keer gaat en kan. Er zullen goede en minder goede tijden zijn daar bijt ik mij vanaf vandaag in vast en houd ik de moed dat alles goed komt!

Hoe ga ik om met tegenslagen of teleurstellingen in het jong ondernemerschap?

 Nou heel simpel .. Na jaren lang vele teleurstellingen te hebben meegemaakt ben ik vooral ijskoud voor tegenslagen. Voor mij bestaan tegenslagen niet. Tegenslagen zijn meer ervaringen waarvan je moet leren, waaruit je kracht hoort te halen en waarvan je moet zeggen dit moet en kan beter. Deze instelling en houding laat mij veel beter reageren op de volgende: ”teleurstelling”/tegenslag. Jong ondernemen is geen makkie. Vooral niet met zoveel  concurrentie! Mijn moeder zegt altijd: Concurrentie bestaat niet, iedereen is uniek met haar of zijn specialiteiten ”. Er zijn geen twee Tageïa’s met dezelfde gaven. Er is maar 1.

Mijn mooiste en slechte ervaring(en) in het jong ondernemerschap:

Mijn mooiste ervaring was puur die eerste stap zetten richting mijn eigen onderneming. mooiere ervaringen zullen spoedig volgen. Mijn slechte ervaringen waren mijn ‘leuke’ ideeën en of inspiraties die ik met men deelde die totaal niks hadden met creativiteit of totaal geen inzicht hiervoor hadden die mijn creativiteit overnamen.

De kracht van een jonge ondernemer is dat je de krachten kunt halen uit je valkuilen, zoals je  zelf stimuleren , advies vragen aan je naasten of vriendenkring , vragen stellen aan mensen met een eigen onderneming. de kracht van eigen onderneming is niet bang zijn om te falen ! denken, durven en doen! Valkuilen zijn echter dat men vaak denkt dat een eigen onderneming heel simpel en makkelijk is. Maar een eigen onderneming is goed over nagedacht ! het geen waarvoor je dagelijks wil opstaan en je motiveert om beter te worden met de dag.

DO & Don’t als jonge ondernemer:

✓ Do’s: Veel netwerken en je kennis verbreden , altijd kijken naar de mensen die jouw voor waren. Doelgericht zijn en proberen mensen te inspireren met wat je doet !

✖ Don’t: Kom nooit onvoorbereid in een eigen onderneming, wees niet bang voor tegenslagen die komen er altijd. Vertel je idee nooit aan iemand voordat je het hebt uitgevoerd.

Tot slot:
All met all vond ik het leuk om dit artikel te schrijven. Het heeft me laten inzien dat er heel veel vragen gesteld zullen worden door derden over wat voor beeld jij hebt bij je eigen onderneming. Welke stappen je maakt en hoe je ze aanpakt. Hierbij dank ik Belles – Lettres oftewel Grassiella Watson voor deze kans.

– A A N  A L  L E  J O N G E  O N D E R N E M E R S  – ” Je bent nooit te jong om te starten en noot te oud om jouw dromen waar te maken. Jouw eigen onderneming moet hetgene zijn dat jouw motiveert elke dag, hetgeen waar je dagelijks met plezier voor opstaat. Wanneer je een visie hebt WERK het uit.  Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden om jouw droom waar te maken. God geeft niet altijd wat je wilt maar wat je nodig hebt ! stap uit je comfortzone en let nobody stop you for doing you , de wereld is ook niet gemaakt in maar 1 dag. we zijn allemaal gekomen om te leren en jij zorgt ervoor hoe jouw les voor jezelf uitpakt !

 

Ben jij nou ook zo geïnspireerd door het verhaal van deze prachtige en creatieve  Tageïa? Onthou dan deze prachtige boodschap en ga ervoor! Deze onderneming is nog onder voorbehoud en zal zeer binnenkort worden gelanceerd.

 • Sherry

  Wat een inspirerende post. Wat een goede jonge onderneemster. Knap van je!

  2 april 2018 at 15:46 Beantwoorden
 • Luc van de Wiel

  Van je fouten leer je het meest, wees daarom niet bang om fouten te maken! 🙂

  2 april 2018 at 16:10 Beantwoorden
 • Debby watson

  Im proud of you nichie ookal spreken we elkaar niet you got t this keep on doing what you do??

  2 april 2018 at 16:41 Beantwoorden
 • VYELLA

  Wauw wat super mooi geschreven!

  2 april 2018 at 16:45 Beantwoorden
 • Manon

  Leuk interview weer! Meiden zoals zij mogen trots op zichzelf zijn, doen niet veel mensen ze na hoor! Ik vind het knap als ze deze stap durven te zetten.

  3 april 2018 at 08:47 Beantwoorden
 • The lemon kitchen

  Super leuk interview! Je klikt erg positief super goed

  3 april 2018 at 08:48 Beantwoorden
 • Brigitte

  Mooi verwoord en geschreven. Geweldig, hier kan een moeder alleen maar trots op zijn! Heel veel succes❤

  3 april 2018 at 11:21 Beantwoorden
 • Lotte

  Super inspirerend om te lezen, ze komt er wel!

  4 april 2018 at 10:40 Beantwoorden
 • Bryan

  Heel leuk en heel veel succes!

  4 april 2018 at 16:06 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: