to top

Een pagina uit haar boek ‘des levens.

 

Adem in, adem uit. En met een diepe zucht, schrijft ze de laatste pagina uit haar boek ‘des levens’, hoofdstuk 17.

Wordt het een eindeloos klaagbetoog of neemt ze je kort mee in de leed en vreugde van het afgelopen jaar. Starend uit het raam, concentrerend op de regendruppels. Ze laat zich langzaam leiden door haar pen en schrijft..

Met een lach en een traan kijk ik terug op de eerder geschreven pagina’s uit mijn boek. Overrompeld door de dynamiek van het leven waarbij we weten dat niets vast staat. Altijd bewegen, en het één altijd van invloed op het ander. Dankbaar ben ik god, voor alle waardevolle lessen, successen en geschenken op mijn pad. Want zonder deze prachtige gegevens, zou ik de dag van vandaag niet de sterke en geweldige vrouw zijn die ik nu ben. Ja, met volle borst kan ik zeggen dat ik TROTS, ben op mezelf.

Maar er is één bijzonder hoofdstuk uit haar boek, waar zij toch bijzonder veel waarde aan hecht. Een ieder die haar goed kent, kent het geschreven verhaal. Het verhaal dat een intrigerend mysterie met zich meedroeg en soms zelf werd onderschat. Niet alleen door de mensheid maar ook door haar zelf. En daar was het dan.. Het onderschatte mysterie, klopte wederom bij haar aan. Het mysterie, dat ons hoe ouder we worden, des te meer verrast.

The story of a mean possessive friend, die eigenlijk helemaal niet echt haar vriend was. Of ook maar om iets of iemand gaf waar zij van hield. Het intrigerende iets dat slechts wacht op het juiste moment om zijn ware aard te laten zien. Hetgeen wat op een bepaald moment te lang een mysterie is of te ver buiten ons bereik valt. Ze schreef over het verhaal van dierbaar verlies. Verlies dat haar liet zien wat belangrijk was in haar leven. Dankbaar was zij een ieder die haar hierin steunde of wat voor manier dan ook.

In het levensjaar 2017, leerde zij veerkrachtig zijn en door middel van haar gemaakte keuzes een sterke rock te zijn van haar eigen fundament om zichzelf opnieuw te bouwen. Soms deed ze wat stappen terug om te reflecteren en haar te doelen te evalueren, soms om te komen tot nieuwe inzichten. Bewustwording en evaluatie waren een groot aspect om grip te kunnen krijgen op het ‘waarom in haar leven’.

Wetend dat de kwaliteit van haar gedachten en handelen het resultaat zijn van haar eigen geluk en succes, sluit zij nu met trots en een gerust hart haar boek. Goodbye Chapter 17′

~  A story written on New Years eve.

 • annesplek

  Heel erg mooi geschreven! Ik word er stil van…

  11 februari 2018 at 21:21 Beantwoorden
 • Laura

  Mooi geschreven!:)

  13 februari 2018 at 09:35 Beantwoorden
 • Kreanimo

  Wauw – voor mijn eerste bezoekje hier kan dit wel tellen om je blog te leren kennen!

  13 februari 2018 at 15:23 Beantwoorden

Leave a Comment

Volg mijn Blogs!

Vul hier jouw email adres in en blijf up-to-date

%d bloggers liken dit: